SBUO  


ВЕСТИ

НАЧЕЛНИК СБО ШОРАЛОВ И ДАНАС УЗ ГРАЂАНЕ МАКОВЕ СЕДМИЦЕ.

Постављено: 09.07.2022 г.

Извор: sbuo


НАЧЕЛНИК СБО, БОЈАН ШОРАЛОВ, БОРАВИО ЈЕ НА ПРОСТОРУ МЗ МАКОВА СЕДМИЦА, КАКО БИ СЕ УВЕРИО У ВИСОК НИВО БЕЗБЕДНОСТИ НАШИХ СУГРАЂАНА.

Постављено: 06.07.2022 г.

Извор: sbuo


НАЧЕЛНИЦИ СЕВЕРНОБАЧКОГ, ЗАПАДНОБАЧКОГ И СЕВЕРНОБАНАТСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА, РАЗГОВАРАЛИ СУ ДАНАС У КИКИНДИ О ПРОБЛЕМИМА УЗРОКОВАНИХ МИГРАНТСКОМ КРИЗОМ.

Постављено: 05.07.2022 г.

Извор: sbuo

Начелници Севернобачког, Западнобачког и Севернобанатског управног округа, Бојан Шоралов, Горан Нонковић и Миливоје Лињачки, разговарали су данас у Кикинди о проблемима узрокованих мигрантском кризом. У току разговора, онлине, састанку су се прикључили и представници Комесаријата за избеглице. Заједнички закључак је да се мора успоставити боља комуникација институција и МУП-а како би кретање мигранта било под пуном контролом. Наредни састанак биће организован у Суботици, са начелницима МУП ПУ сва три округа. Још једном, добронамерно, апелујемо на грађане да самостално не предузимају било какве мере.

НАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА, БОЈАН ШОРАЛОВ, НАСТАВЉА АКТИВНОСТИ У ЦИЉУ ДОПРИНОСА РЕШАВАЊУ МИГРАНТСКЕ КРИЗЕ У СУБОТИЦИ

Постављено: 04.07.2022 г.

Извор: TV Subotica


ИЗЈАВА НАЧЕЛНИКА ПОВОДОМ ОРУЖАНОГ СУКОБА МИГРАНАТА НА ТЕРИТОРИЈИ МЗ МАКОВА СЕДМИЦА

Постављено: 02.07.2022 г.

Извор: sbuo


НАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ ОКРУГА, БОЈАН ШОРАЛОВ, ПРИСУСТВОВАО СВЕЧАНОЈ СЕДНИЦИ ПОВОДОМ ДАНА СЕЛА - МЗ ТАВАНКУТ

Постављено: 24.06.2022 г.

Извор: sbuo

Начелник Севернобачког округа, Бојан Шоралов, присуствовао свечаној седници поводом дана села - МЗ Таванкут. Свечана седница, као и дружење са мештанима Таванкута, одржана је у просторијама ФК Таванкут.

НАЧЕЛНИК СБУО БОЈАН ШОРАЛОВ РАЗГОВАРАО ЈЕ ДАНАС СА ПРЕДСТАВНИКОМ МАЂАРСКЕ КОМПАНИЈЕ "VENTERFOR ENERGETIKAI"

Постављено: 23.06.2022 г.

Извор: sbuo

Начелник СБУО Бојан Шоралов разговарао је данас са представником мађарске компаније "VENTERFOR ENERGETIKAI" Начелник је на састанку предочио све предности инвестирања на продручју СБО. Постоји велика заинтересованост за инвестирање у енергетски сектор на простору Севернобачког округа.

КОМЕМОРАЦИЈА У СУБОТИЦИ ПОВОДОМ 78. ГОДИШЊИЦЕ ДЕПОРТАЦИЈЕ ЈЕВРЕЈА

Постављено: 17.06.2022 г.

Извор: subotica.info

Начелник Севернобачког управног округа, Бојан Шоралов, положио венац на споменик страдалим Јеврејима у дворишту Синагоге. Полагањем венаца на споменик страдалим Јеврејима код некадашњег гета, на Тргу јеврејских жртава, комеморативним скупом у Синагоги и полагањем венаца на споменик жртвама Холокауста у дворишту Синагоге, обележена је 78. годишњица депортације суботичких Јевреја у транзитне логоре, а потом у Аушвиц и друге концентрационе логоре и фабрике смрти широм Европе. Венац на споменик страдалим Јеврејима у дворишту Синагоге у име града положио је градоначелник Стеван Бакић, а у име Скупштине града , председник Скупштине града др Балинт Пастор.

У СЕВЕРНОБАЧКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ НАСТАВЉЕНИ РАЗГОВОРИ ПОВОДОМ ФОРМИРАЊА НОВОГ ОМЛАДИНСКОГ ЦЕНТРА У СУБОТИЦИ

Постављено: 01.06.2022 г.

Извор: sbuo

У Севернобачком управном округу настављени разговори поводом формирања новог Омладинског центра у Суботици. Начелник округа Бојан Шоралов, организовао је, трећи по реду, састанак са представницима Омладинског центра "Опенс" Нови Сад и представницима суботичке локалне самоуправе. На састанку су дефинисани даљи кораци и детаљи око формирања центра у Суботици.

ПОСЕТА СВЕЧАНОЈ СЕДНИЦИ САВЕТА МЗ СТАРА МОРАВИЦА

Постављено: 29.05.2022 г.

Извор: sbuo

Начелник округа Бојан Шоралов, на позив председник Савета Месне заједнице Стара Моравица Ласла Папа, присуствовао свечаној седници Савета МЗ Стара Моравица, поводом обележавања "Дана села Стара Моравица" Начелник Шоралов је приликом посете изјавио да му је драго што је први начелник округа који, сада већ други пут, посећује Стару Моравицу и да ће у циљу развоја свих општина СБО, наставити да јача односе и сарадњу са представницима свих Месних заједница. Свечаној седници присуствовао је и председник Скупштине општине Бачка Топола, Саша Срдић.

НАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА БОЈАН ШОРАЛОВ, У ОКВИРУ СВОЈИХ РЕДОВНИХ АКТИВНОСТИ,ПОСЕТИО ЈЕ ОПШТИНУ БАЧКА ТОПОЛА

Постављено: 20.05.2022 г.

Извор: sbuo

Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов, у оквиру својих редовних активности,посетио је општину Бачка Топола, где је са председником општине Адрианом Сатмаријем, председником скупштине општине Сашом Срдићем и осталим члановима општинске управе дочекао амбасадора Републике Кубе у Србији Њ.Р. г. Густава Тристу дел Тода. Разлог посете је предавање амбасадора на тему ,,Куба: савремени свет и односи са Србијом". Начелник је позвао амбасадора да предавање одржи и у Суботици, и нада се његовом скором доласку.

У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ "ИВАН САРИЋ", У САРАДЊИ СА ПОСЛОВНИМ ИНКУБАТОРОМ, ОТВОРЕНА ЈЕ 14. "ПРОЈЕКТНА НЕДЕЉА"

Постављено: 10.05.2022 г.

Извор: subotica.com

У Техничкој школи "Иван Сарић", у сарадњи са Пословним инкубатором, отворена је 14. "Пројектна недеља" у оквиру које је презентовано више од 70 ученичких пројеката. Отварању такмичења присуствовали су представник Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине, директор Пословног инкубатора, представница Севернобачког управног округа и градоначелник града Суботице, Стеван Бакић. Ова традиционална манифестација, која има за циљ да промовише креативност и инвентивност ученика, окупила је више од 150 суботичких ђака који су презентовали своје пројекте како пред посетиоцима, тако и пред стручном комисијом. Припремљен је велики фонд награда у пет категорија, тачније четири категорије за средњошколце и једну за ђаке основних школа. Ове године, поред Техничке школе, учествују и ђаци Политехничке, Економске, Медицинске, Хемијско-технолошке школе, Гимназије, као и ученици из шест суботичких основних школа.

ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА НА СПОМЕНИК ЖРТВАМА ФАШИЗМА, НА ТРГУ ЖРТАВА ФАШИЗМА, И СПОМЕН-КОМПЛЕКС ПАЛИМ ЦРВЕНОАРМЕЈЦИМА НА ПРАВОСЛАВНОМ ГРОБЉУ У ДУДОВОЈ ШУМИ

Постављено: 9.05.2022 г.

Извор: sbuo

Полагањем венаца на Споменик жртвама фашизма, на Тргу жртава фашизма, и Спомен-комплекс палим црвеноармејцима на Православном гробљу у Дудовој шуми, обележен Дан победе над фашизмом, 9. мај. У име Владе Републике Србије и Севернобачког управног округа делегација коју је предводио Бојан Шоралов, начелник Округа, у име грађана Суботице, локалне самоуправе и СУБНОР-а града Суботице венац на Споменик жртвама фашизма положила је делегација коју је предводио градоначелник Стеван Бакић, а у име амбасаде Руске Федерације у Београду делегација коју је предводио Денис Венгерски, први секретар амбасаде Русије.

ПРЕДСЕДНИК МЕШИХАТА НА ИФТАРУ У СУБОТИЦИ

Постављено: 21.04.2022 г.

Извор: mesihat.org

"У четвртак 21.04.2022. године предсједник Мешихата муфтија др. Мевлуд еф. Дудић присуствовао је ифтару са руководством Исламске заједнице и џематлијама Суботице. Ифтару су поред високе делегације Исламске заједнице и вјерника присуствовали градоначелник Суботице и начелник Сјеверно-бачког округа са сарадницима."

ЗАХВАЛНИЦA СЕВЕРНОБАЧКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ И САНИТАРНОЈ ИНСПЕКЦИЈИ, ЗА ВЕЛИКИ ДОПРИНОС У БОРБИ ПРОТИВ ШИРЕЊА ВИРУСА КОВИД 19.

Постављено: 21.04.2022 г.

Извор: sbuo

Председница Координационе комисије за инспекцијски надзор, Марија Обрадовић, уручила је захвалницу Севернобачком управном округу и Санитарној инспекцији, за велики допринос у борби против ширења вируса Ковид 19.

САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ЦЕНТРА МО (МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ)

Постављено: 20.04.2022 г.

Извор: sbuo

Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов, одржао је састанак са представницима Центра МО (Министарства одбране), које је предводио начелник потпуковник Синиша Рангелов. Тема састанка била је; - Примена мера безбедности и заштите које се спроводе при руковању и чувању документа који су под одређеним степеном тајности. - Превентивна координација и планирање припрема за одбрану. - Степен реализације радне и материјалне обавезе. - Сарадња са ЦМО Суботица.

САСТАНАК СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ СЛУЖБИ

Постављено: 20.04.2022 г.

Извор: sbuo

Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов, у просторијама СБУО одржао састанак са руководиоцима инспекцијских служби. Поред редовне анализе рада инспекцијских служби, договорене су и будуће активности, контроле, пре свега у циљу спровођења превентивних мера.

КОНКУРС МИНИСТАРСТВА РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОГРАМА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ СТАМБЕНИХ ЗГРАДА

Постављено: 12.03.2022 г.

Извор: subotica.com

Министарство заједно са Суботицом, Бачком Тополом и Малим Иђошем издваја 54 милона динара за субвенције грађанима који се пријаве за учешће у програму. "На конкурсу Министарства рударства и енергетике за доделу средстава за финансирање Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова Суботици су одобрена средства у висини од 15 милиона динара. Уз учешће локалне самоуправе у истом износу, Суботичани могу да рачунају на субвенције од 30 милиона динара. Уговори о додели средстава са Министарством рударства и енергетике данас су потписани у Аранђеловцу, а наш град је један од 151 локалне самоуправе која је успешно аплицирала на конкурсу. – Сада следи расписивање конкурса за извођаче радова и фирме које се баве продајом опреме, а потом ће бити расписан јавни позив за грађане који желе да конкуришу за ову меру подршке – објашњава Бојан Шоралов, начелник Севернобачког управног округа. – У уторак ћемо имати састанак са представницима локалних самоуправа и енергетским менаџерима како би што боље припремили конкурс за наше грађане. Очекујем да ће он бити расписан до краја марта а грађани ће моћи да конкуришу за изолацију фасада, замену столарије, грејне котлове и уградњу соларних панела. Крајем јануара објавили смо информацију да је у градском буџету, за текућу годину, за ову намену обезбеђено 15 милиона, данашњим парафирањем уговора тај износ је дуплиран. Иначе, субвенције од по шест милиона динара добиле су и општине Бачка Топола и Мали Иђош."

НАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА БОЈАН ШОРАЛОВ У ЕМИСИЈИ "IN MEDIAS RES" НА "YUECO" ТЕЛЕВИЗИЈИ

Постављено: 9.03.2022 г.

Извор: RTV Yu Eco

Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов у емисији "In medias res" на "Yu Eco" телевизији, говори о најважнијим темама везаним за развој Севернобачког округа.

ПОСЕТА НАЧЕЛНИКА СЕВЕРНОБАЧКОГ ОКРУГА БАЧКОЈ ТОПОЛИ

Постављено: 25.02.2022 г.

Извор: subotica.info

Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов, у оквиру својих редовних активности, посетио је општину Бачка Топола, где је са председником општине Адрианом Сатмаријем разговарао о веома важним темама везаних за развој свих 14 месних заједница, са посебним акцентом на инфраструкуралне потребе заједница. Начелник Шоралов се у претходних шест месеци, обиласком месних заједница, упознао са постојећом ситуацијом.

ПОСЕТА МИНИСТРА ПОЉОПРИВРЕДЕ И ШУМАРСТВА БРАНИСЛАВА НЕДИМОВИЋА

Постављено: 18.02.2022 г.

Извор: subotica.info

Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов присуствовао је посети министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислава Недимовића и покрајинског секретара пољопривреде, водопривреде и шумарства Чедомира Божића, насељеним местима Горњи Таванкут (град Суботица) и Његошеву (општина Бачка Топола)


ОДРЖАН ДРУГИ САСТАНАК У ВЕЗИ СА НОВИМ ЈАВНИМ ПОЗИВОМ ЗА МЕРЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

Постављено: 12.02.2022 г.

Извор: SBUO

Одржан други састанак у вези са новим јавним позивом за мере енергетске ефикасности Начелник округа Бојан Шоралов присуствовао онлине састанку, у организацији Министарства рударства и енергетике, на којем је 136 локалних самоуправа имало прилику да добије корисне информације о потребној документацији, правилницима, критеријумима и осталим питањима у вези са процедуром подношења пријава. Јавни позив за унапређење енергетске ефикасности за све јединице локалне самоуправе биће отворен до 17. фебруара, након чега ће Суботица, Бачка Топола и Мали Иђош расписати конкурс за све грађане који буду заинтересовани за субвенције енергетске санације домаћинстава.


ПОЖАР У МАРКЕТУ СВЕТОФОР

Постављено: 27.01.2022 г.

Извор: SBUO

Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов говори о пожару који је 25. јануара избио у маркету "Светофор"


Видео прилог

ПРОГРАМ ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ У 2022

Постављено: 27.01.2022 г.

Извор: SBUO

Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов, након састанка организованог у Београду - Палата "Србија", изјавио да ће Суботица, Бачка Топола и Мали Иђош, учествовати у Програму енергетске санације у 2022. години, који спроводи Министраство рударства и енергетике.


Видео прилог

ПРОЈЕКТИ УНАПРЕЂЕЊА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

Постављено: 22.01.2022 г.

Извор: SBUO

Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов присуствовао је састанку којем је председавала потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике проф. др Зорана Михајловић на тему ''пројекти унапређења енергетске ефикасности'', који Министарство спроводи са локалним самоуправама. Она је рекла да је само за ову годину обезбеђено 230 милиона евра за субвенције за замену столарије и постављање соларних панела, а да ће крајем јануара и почетком фебруара бити расписани нови јавни позиви за оба пројекта.
Начелник Шоралов је у току обраћања присутнима изложио планове ЈЛС у оквиру Севернобачког округа и изнео уверавања да су све ЈЛС, за разлику од прошле године када су се суочавале са ковид буџетом, у потпуности спремне да узму активно учешће у спровођењу програма енергетске санације. За потребе спровођења програма, Суботица, Бачка Топола и Мали Иђош, укупно ће издвојити 25 милиона динара.
„Нови јавни позив за субвенције за унапређење енергетске ефикасности расписаћемо крајем месеца, а већ у фебруару нови јавни позив и за доделу субвенција за соларне панеле. Држава је обезбедила довољно новца, као да градимо једну електрану. Имамо све могућности да омогућимо свим грађанима и грађанкама да смање потрошњу енергије. Први пројекат који се завршава, за који су издвојене 1,2 милијарде динара, и те како ће донети резултате и домаћинствима која учествују смањити рачуне за 20 до 30 одсто. На националном нивоу то значи уштеду од 50 милиона киловат-сати годишње и, што је једнако важно, 300.000 тона мање емисије угљен-диоксида“, објаснила је министарка проф. др Зорана Михајловић"


СРЕЋНА НОВА 2022. ГОДИНА

Постављено: 01.01.2022 г.

Извор: SBUO

Свим грађанима желимо добро здравље, успешну и срећну Нову годину!


ИЗЈАВА НАЧЕЛНИКА СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА, БОЈАНА ШОРАЛОВА, ЗА ТВ СУБОТИЦУ.

Постављено: 29.12.2021 г.

Извор: SBUO


ПОДЕЛА ПАКЕТИЋА ДЕЦИ РОМСКЕ НАЦИОНАЛНОСТИ

Постављено: 28.12.2021 г.

Извор: SBUO

Начелник Севернобачког управног окуга, Бојан Шоралов, на позив координатора за инклузију Рома Града Суботице Клаудије Курине и Стевана Николића, учествовао је у подели пакетића деци ромске националности, која је организована 27. и 28. децембра у МЗ Чантавир, Ново Село и Пешчара. Подели пакетића, присуствовали су и председник Националног савета ромске националне мањине Далибор Накић, покрајинска посланица Јелена Јовановић и чланица Градског већа у Суботици, задужена за област образовања и културе, Миланка Костић.


СРЕЋАН БОЖИЋ 2021!

Постављено: 25.12.2021 г.

Извор: SBUO


ПОСЕТА МЕСНИМ ЗАЈЕДНИЦАМА "СТАРА МОРАВИЦА" И "ПАЧИР"

Постављено: 17.12.2021 г.

Извор: SBUO

У оквиру својих редовних активности начелник Севернобачког управног округа, Бојан Шоралов, дана 17.12.2021, посетио је Месне заједнице Стара Моравица и Пачир. Том приликом се састао са члановима савета Месних заједница, директорима јавних и приватних предузећа, социјалних установа, са којима је разговарао о актуелним десавањима, позитивном развоју али и проблемима који су терет заједнице више од 30 година. Након састанка у просторијама Месних заједница начелник је обишао одлагалишта отпада, пречистач отпадних вода и бунарска постројења. Договорене су даље активности у циљу припремања пројеката и решавања постојећих проблема.


ОТКРИВАЊЕ СПОМЕНИКА КРАЉУ ПЕТРУ ПРВОМ КАРАЂОРЂЕВИЋУ У СУБОТИЦИ

ПОСТАВЉЕНО: 01.12.2021 г.

Извор: SBUO

Начелник Севернобачког управногвокруга, Бојан Шоралов, присуствовао свечаном откривању споменика краљу Петру Првом Карађорђевићу, једном од најомиљенијих српских владара. У срцу града Суботице, испред зграде „Јадрана” споменик су свечано открили министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић и градоначелник Суботице Стеван Бакић.ИЗЈАВА НАЧЕЛНИКА СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА ЗА РТВ ВОЈВОДИНУ

Постављено: 29.11.2021 г.

Извор: RTS

Изјава начелника Севернобачког управног округа за РТВ Војводину


ДВА УГОСТИТЕЉСКА ОБЈЕКТА КАЖЊЕНА ЗБОГ КОВИД ПРОПУСНИЦА

Постављено: 23.11.2021 г.

Извор: SBUO


ОДРЖАН САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ ЗА КООРДИНАЦИЈУ ИНСПЕКЦИЈА РАДИ ПРИМЕНЕ МЕРА ЗА СУЗБИЈАЊЕ ШИРЕЊА ВИРУСА КОВИД19

Постављено: 23.11.2021 г.

Извор: SBUO

Данас 23. новембра 2021. године, у Новом Саду, одржан је састанак Радне групе за координацију инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид19. На састанку су се анализирали резултати поступања у складу са одлукама Кризног штаба и инструкцијама Радне групе за координацију инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид19 у претходном периоду. На дневном реду је било речи и о усклађивању рада и поступању у складу са новом Уредбом о изменама и допунама Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Ковид19 („Сл. Гласник РС“, бр 105/2021 од 08. новембра 2021 ).
Састанку су присуствовали начелници Управних округа са територије АПВ, руководиоци санитарне, тржишне, туристичке, ветеринарске, инспекције рада и инспекције за безбедност саобраћаја претходно наведених округа као и начелници и шефови комуналне инспекције и начелници и шефови комуналне милиције града Новог Сада и свих градских општина, Панчева, Зрењанина, Кикинде, Сомбора, Суботице и Сремске Митровице.
Испред Радне групе састанку је присуствовао др. Горан Стаменковић, помоћник министра здравља и руководилац Радне групе, Јелена Мићић секретар Радне групе испред Јединице за подршку Министарства за државну управу и локалну самоуправу и Данијела Лончар, координатор рада начелника управних округа у Радној групи.


ОДРЖАН САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ ЗА КООРДИНАЦИЈУ ИНСПЕКЦИЈА РАДИ ПРИМЕНЕ МЕРА ЗА СУЗБИЈАЊЕ ШИРЕЊА ВИРУСА КОВИД19

Постављено: 23.11.2021 г.

Извор: SBUO

Данас 23. новембра 2021. године, у Новом Саду, одржан је састанак Радне групе за координацију инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид19. На састанку су се анализирали резултати поступања у складу са одлукама Кризног штаба и инструкцијама Радне групе за координацију инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид19 у претходном периоду. На дневном реду је било речи и о усклађивању рада и поступању у складу са новом Уредбом о изменама и допунама Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести Ковид19 („Сл. Гласник РС“, бр 105/2021 од 08. новембра 2021 ).
Састанку су присуствовали начелници Управних округа са територије АПВ, руководиоци санитарне, тржишне, туристичке, ветеринарске, инспекције рада и инспекције за безбедност саобраћаја претходно наведених округа као и начелници и шефови комуналне инспекције и начелници и шефови комуналне милиције града Новог Сада и свих градских општина, Панчева, Зрењанина, Кикинде, Сомбора, Суботице и Сремске Митровице.
Испред Радне групе састанку је присуствовао др. Горан Стаменковић, помоћник министра здравља и руководилац Радне групе, Јелена Мићић секретар Радне групе испред Јединице за подршку Министарства за државну управу и локалну самоуправу и Данијела Лончар, координатор рада начелника управних округа у Радној групи.


НА ПУШКИНОВОМ ТРГУ, 14.11.2021. ОБЕЛЕЖЕНО 103 ГОДИНЕ ОД ОСЛОБОЂЕЊА СУБОТИЦЕ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ.

Постављено: 16.11.2021 г.

Извор: SBUO
Фото: www.subotica.com

На Пушкиновом тргу, 14.11.2021. обележено 103 године од ослобођења Суботице у Првом светском рату. У име Владе Србије венац су положили начелник округа и представници Војске Србије.


ПОКРЕТАЊЕ И РЕАЛИЗАЦИЈА ИНВЕСТИЦИЈА У МЗ "ПЕШЧАРА - ЗОРКА"

Постављено: 12.11.2021 г.

Извор: SBUO
Фото: www.subotica.com

Покретање и реализација инвестиција у МЗ ,,Пешчара - Зорка" На радост наших најмлађих, у ОШ „Сечењи Иштван“, огранку школе у Шабачкој улици у МЗ „Пешчара“ обновљен је терен за кошарку, рукомет и мали фудбал. Градоначелник Суботице, Стеван Бакић, показује резултате али и спремност да инфраструктурално унапредимо све делове града који су, као последица вишедеценијског немара, ускраћене за све оно што приличи животу 21. века. Начелник Севернобачког управног округа, Бојан Шоралов, подржава све активности и пројекте усмерене у циљу унапређења животног простора и стандарда свих грађана.


НОВИ ПРОЈЕКТИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА

Постављено: 04.11.2021 г.

Извор: www.mojabackatopola.rs

Нови пројекти локалне самоуправе општине Бачка Топола
У понедељак, 1. новембра, начелник Севернобачког округа Бојан Шоралов, у склопу својих редовних активности, посетио је четири насељена места у општини Бачка Топола.


НАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ ОКРУГА, БОЈАН ШОРАЛОВ, ГОСТ ЈУТАРЊЕГ ПРОГРАМА РТС-А.

Постављено: 02.11.2021 г.

Извор: RTS

Начелник Севернобачког округа, Бојан Шоралов, гост јутарњег програма РТС-а.
Теме:
- Ковид пропуснице, инспекцијски надзор.
- Најчешћи проблеми грађана СБО


ИНТЕРВЈУ НАЧЕЛНИКА СЕВЕРНОБАЧКОГ ОКРУГА БОЈАНА ШОРАЛОВА ЗА СУБОТИЧКЕ НОВИНЕ

Постављено: 30.10.2021 г.

Извор: SBUO

Интервју начелника Севернобачког округа Бојана Шоралова за Суботичке новине


ПЕТА СЕДНИЦА КООРДИНАЦИОНЕ КОМИСИЈЕ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР

Постављено: 22.10.2021 г.

Извор: SBUO

Дана 22. октобра 2021. године у Палати „Србија“ начелник Севернобацког управног округа Бојан Шоралов, присуствовао је петој седници Координационе комисије за инспекцијски надзор. Седница је заказана како би се извршила анализа рада у претходном периоду „Годину дана рада Радне групе за контролу противепидемијских мера КОВИД-19“. На седници којом је председавала министарка Марија Обрадовић, председница Координационе комисије за инспекцијски надзор, презентовани су резултати Радне групе у примени мера за сузбијање ширења вируса Ковид-19. „Важно је да грађани буду свесни да ће свих 46 инспекција у Србији наставити великим интензитетом да врше надзор над применом противепидемијских мера, на првом месту када је привреда у питању, а затим и грађани. Намера није да се кажњава по сваку цену, већ ће инспекције радити превентивно, посебно у светлу увођења Ковид пропусница“, истакла је Обрадовић. Она је поручила да ће инспекције током викенда радити саветодавно, а да ће се од понедељка кренути са прекршајним налозима. Данас је организована посебна обука за све инспекторе у Србији о томе на који начин ће се вршити контрола Ковид пропусница, навела је Обрадовић и захвалила свим инспекторима на свим нивоима на одговорном раду у протеклој години. Она је и овом приликом апеловала на грађане да се вакцинишу и да се придржавају мера, јер је то једини начин да се изборимо са Ковидом."


НАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА БОЈАН ШОРАЛОВ ПРИСУСТВОВАО СМОТРИ ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ 2021/2022

Постављено: 26.10.2021 г.

Извор: SBUO

Дана, 25.10.2021. године начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов присуствовао је на пункту Суботица - југ „Војпут“ ДОО, смотри зимске службе одржавања државних путева I, II и III реда за 2021/2022. годину за територију СБУО. Том приликом начелник се уверио да је механизација у пуној приправности и да округ спремно дочекује први снег. План одржавања путева у зимском периоду, који саставља ЈП „Путеви Србије“ као управљач, је оквир за фомрирање детаљних оперативних планова свих предузећа са прецизним распоредом материјала, опреме механизације и особља по пунктовима. Званични почетак зимске службе је 01.11.2021., а завршетак 01.04.2022. године.


ПЕТА СЕДНИЦА КООРДИНАЦИОНЕ КОМИСИЈЕ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР

Постављено: 22.10.2021 г.

Извор: SBUO

Дана 22. октобра 2021. године у Палати „Србија“ начелник Севернобацког управног округа Бојан Шоралов, присуствовао је петој седници Координационе комисије за инспекцијски надзор. Седница је заказана како би се извршила анализа рада у претходном периоду „Годину дана рада Радне групе за контролу противепидемијских мера КОВИД-19“. На седници којом је председавала министарка Марија Обрадовић, председница Координационе комисије за инспекцијски надзор, презентовани су резултати Радне групе у примени мера за сузбијање ширења вируса Ковид-19. „Важно је да грађани буду свесни да ће свих 46 инспекција у Србији наставити великим интензитетом да врше надзор над применом противепидемијских мера, на првом месту када је привреда у питању, а затим и грађани. Намера није да се кажњава по сваку цену, већ ће инспекције радити превентивно, посебно у светлу увођења Ковид пропусница“, истакла је Обрадовић. Она је поручила да ће инспекције током викенда радити саветодавно, а да ће се од понедељка кренути са прекршајним налозима. Данас је организована посебна обука за све инспекторе у Србији о томе на који начин ће се вршити контрола Ковид пропусница, навела је Обрадовић и захвалила свим инспекторима на свим нивоима на одговорном раду у протеклој години. Она је и овом приликом апеловала на грађане да се вакцинишу и да се придржавају мера, јер је то једини начин да се изборимо са Ковидом."


ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАК ОПЕНСА-С И СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Постављено: 21.10.2021 г.

Извор: SBUO

Одржан радни састанак ОПЕНСА-с и Севернобачког управног округа Како би озбедили одрживост квалитета услуга и програма за младе у Севернобачком округу, настављена је интезивна сарадња са представницима Омладинског савеза Удружења ОПЕНС, око техничких питања имплементације пројекта "У центру одрживе омладинске политике" који је у Новом Саду заживео пуним капацитетом и који је подржан од стране Владе Републике Србије, Министарства омладине и спорта, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и града Новог Сада. У сарадњи са локалном самоуправом Суботица, чинимо све да наш округ добије модеран, одржив Омладински центар.


НАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ ОКРУГА БОЈАН ШОРАЛОВ ОБИШАО РАДОВЕ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ШКОЛСКОГ ТЕРЕНА

Постављено: 16.10.2021 г.

Извор: SBUO

Начелник Севернобачког округа Бојан Шоралов обишао радове на реконструкцији школског терена. Данас су почели радови на реновирању спортског терена у дворишту ОШ "Сечењи Иштван" у МЗ Пешчара. Ради се комплетно нова асфалтна подлога, постављају се нови голови и кошеви као и стубови са рефлекторима. На овај начин испуњавамо дато обећање грађанима. Захвалност градоначелнику Стевану Бакићу и локалној самоуправи на искреној сарадњи и брзој реакцији у решавању једног од многих проблема, који годинама муче грађане МЗ Пешчара. Почетком наредне године креће изградња првих километара канализације у МЗ Зорка - Пешчара.


СЕЧА ДРВЕЋА НА КЕЛЕБИЈИ И ТРЕСЕТИШТУ

Постављено:15.10.2021 г.

Извор: SBUO

Сеча дрвећа на Келебији и Тресетишту рађена је у оквиру планске сече шума, рекао је начелник Севернобачког округа, Бојан Шоралов. Како је начелник Севернобачког округа, Бојан Шоралов рекао, разуме грађане који су изреволтирани, али истиче да је сеча шума урађeна у складу са законом. То су потврдиле и две инспекције – инспекција заштите животне средине и шумарска инспекција. План је да се ради на даљем озелењавању и пошумљавању ових простора, те посечени делови неће остати празни, већ ће у одређеном делу углавном бити посађени црни борови – четинари, док се један део оставља како би се природа сама обновила. Веома је важно да шуме које се налазе у заштићеном подручју, не буду то само на папиру, већ да се закон примењује и у пракси, нагласио је Шоралов. "Извор: YuEco RTV"


77. ГОДИШЊИЦA ОСЛОБОЂЕЊА СУБОТИЦЕ ОД ОКУПАТОРА.

Постављено: 10.10.2021 г.

Извор: SBUO

Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов, данас је у име владе Републике Србије на Тргу жртава фашизма присуствовао комеморативном скупу, поводом обележавања 77. годишњице ослобођења Суботице од окупатора. Венац је положен на Споменик жртвама фашизма и Спомен комплексу палим Црвеноармејцима на суботичком Православном гробљу у Дудовој шуми. На комеморативном скупу венце су положили и делегација локалне самоуправе на челу са градоначелником Стеваном Бакићем, представник амбасаде Русије у Београду, неколико цивилних и политичких организација.


ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ, ВОДОПРИВРЕДУ И ШУМАРСТВО ЧЕДОМИР БОЖИЋ ПОСЕТИО ЈЕ ДАНАС СУБОТИЦУ

Постављено:08.10.2021 г.

Извор: SBUO

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић посетио је данас Суботицу, где је разговарао са начелником Севернобачког управног округа Бојаном Шораловим. "Ово је одлична прилика да се упознам са конкретним проблемима, као и са сугестијама које се односе на даљи развој и унапређење пољопривреде у Војводини. Потребе самих пољопривредника су прави показатељ на основу којег треба креирати конкурсе. До таквих информација једино можемо доћи обиласком пољопривредника. Осим на њих, наше мере су усмерене и на локалне самоуправе, као и на удружења чија је делатност пољопривреда. У разговору са начелником Шораловим добио сам и иформацију да треба рекултивисати одређене површине у овом округу, што ће свакако бити наш заједнички задатак. Када је у питању расадник којим руководи „Покрет горана Суботице“, могу рећи да он представља пример доброг рада, рекао је Чедомир Божић." Након састанка, ресорни секретар је обишао и један од највећих расадника у Војводини и разговарао са представницима „Покрета горана Суботице”.


ПОДРШКА СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА ПРОМОЦИЈИ ДОБРОВОЉНОГ СЛУЖЕЊА ВОЈНОГ РОКА

Постављено: 05.10.2021 г.

Извор: SBUO

"Промоција добровољног служења војног рока одржана је данас на Грађевинксом факултету, а из надлежног министарства подсећају, да током целе године постоји могућност пријаве. Међу онима који желе да служе војни рок и на тај начин дају допринос нашој држави, нашао се и двадесетпетогодишњи Урош Ћурчић. Према његовим речима узор му је члан породице, који је био војно лице, а овим потезом свакако очекује да ће постићи неке боље резултате и остварити веће могућности за даље усавршавање у каријери. Сви заинтересовани кандидати подносе пријаву надлежном центру Министарства одбране за локалну самоуправу према месту пребивалишта, где се даље добијају додатне информације. За град Суботицу и општине Бачка Топола и Мали Иђош, надлежан је Центар Министарства у Суботици, где канцеларија у Суботици ради сваки дан и налази се на адреси „Парк Рајхла Ференца број 1, док канцеларије у остала два места раде четвртком. Добровољно служење војног рока траје шест месеци, а могу се пријавити и жене и мушкарци који имају између 19 и 30 година. У складу са законом војнику се за време служења војног рока обезбеђује накнада путних трошкова, здравствено осигурање, смештај и храна, као и одећа и обућа, а од децембра ове године већ постојећа новчана примања, биће увећана. Бенефити учешћа су многи, кажу из надлежног министарства, попут бољег схватања колектива, могућност запослења у разним институцијама, као и добијање одређених знајна и вештина. Овом приликом није изостала ни подршка округа. Поред увећања новчане надокнаде, постојаће и могућност пријаве путем апликације, посрдством портала еУправе, као и то да се кандидати могу пријавити и путем јавног предузећа „Пошта Србије”. Такође, сви кандидати који имају факултетско образовање и имају жељу да буду официри, могу бити слушаоци курса за резервне официре, који се реализује на Војној академији и ВМА у Београду." Извор: РТВ Суботица


КРСТОВДАН 2021

Постављено: 27.09.2021 г.

Извор: SBUO

На дан великог хришћанског празника - Крстовдана, након више од једног века од упокојења, испуњена је заветна жеља вожду Српске Војводине Ђорђу Стратимировићу. Хвала држави и свима који су учествовали у исправљању једне велике неправде! Након 113 година генералу Стратимировићу је коначно испуњена последња жеља коју је изразио непосредно пред смрт у својим мемоарима „Успомене“. Његове кости сахрањене су у Горњој цркви у Сремским Карловцима.


САСТАНАК НАЧЕЛНИКА БОЈАНА ШОРАЛОВА СА СЕКРЕТАРОМ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ИНСПЕКЦИЈСКО-НАДЗОРНЕ ПОСЛОВЕ, ВЕСНОМ ХАЈНАЛ И НАЧЕЛНИЦОМ КОМУНАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ, ЛАУРОМ РАЈНОВИЋ

Постављено: 24.09.2021 г.

Извор: SBUO

Данас, 24.09.2021. у просторијама Севернобачког управног округа са почетком у 10:00 часова, одржан је састанак начелника Бојана Шоралова са секретаром секретаријата за инспекцијско-надзорне послове, Весном Хајнал и начелницом комуналне полиције, Лауром Рајновић на тему интегрисане контроле локала и ноћних клубова и решавања кадровских питaња у служби комуналне милиције и комуналне инспекције. Састанку је присуствовала и Матилда Орчић Шоблохер, ветеринаrски инспектор, у циљу организовања заједничких контрола комуналне и ветеринарске инспекције појединих фарми за узгој свиња са акцентом на начин држања домаћих животиња у приградским насељима града Суботице.


НАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА БОЈАН ШОРАЛОВ, У ПРОСТОРИЈАМА СБУО ОДРЖАО САСТАНАК СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ СЛУЖБИ.

Постављено: 22.09.2021. г.

Извор: SBUO

Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов, у просторијама СБУО одржао састанак са руководиоцима инспекцијских служби. Поред редовне анализе рада инспекцијских служби, договорене су и будуће активности у циљу спречавање ширења вируса Ковида-19.


ПОКАЗНА ВЕЖБА И ТАКТИЧКО-ТЕХНИЧКИ ЗБОР ОДЕЉЕЊА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У СУБОТИЦИ

Постављено: 18.09.2021. г.

Извор: SBUO

Начелник Севернобачког округа Бојан Шоралов, присуствовао је показној вежби и тактичко-техничким збором Одељења за ванредне ситуације у Суботици, као и обележавању Дана Сектора за ванредне ситуације и прослави Славе свих ватрогасаца-спасилаца

ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ

Постављено: 15.09.2021. г.

Извор: SBUO

БАЈМОК ЈЕ 12.09.2021. БИО ДОМАЋИН ОКРУЖНОГ ВАТРОГАСНОГ ТАКМИЧЕЊА

Постављено: 12.09.2021. г.

Извор: SBUO

Бајмок је 12.09.2021. био домаћин Окружног ватрогасног такмичења. Учесници су били из Малог Иђоша, Гунароша и ДВД Бајмока. Сви заједно представљају Ватрогасни Савез града Суботице. Такмичење је отворио начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов.

ОДРЖАНА СВЕЧАНА СЕДНИЦА ПОВОДОМ ДАНА ОПШТИНЕ БАЧКА ТОПОЛА

Постављено: 11.09.2021. г.

Извор: SBUO

Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов, присуствовао је свечаној седници поводом обележавања Дана општине Бачка Топола.

МАНИФЕСТАЦИЈА "8. ЗАВИЧАЈНИ ДАНИ"

Постављено: 04.09.2021. г.

Извор: SBUO

Начелник Севернобачког округа Бојан Шоралов обратио се окупљеним грађанима, организаторима и бројним учесницима другог дана манифестације "Завичајни дани".
Нечелник је, између осталог, истакао да "Суботица ових дана живи веселе дане. Слави Дан града, деца су кренула у школу, испраћа наше нове првачиће".
Похвалио је и одличну организацију, богат културно - уметнички програм и све његове учеснике. Захвалио се суграђанима, гостима али и градоначелнику Суботице који је препознао значај ове манифастиције и допринео њеној одличној организацији.
"Као представник Владе Републике Србије у нашем округу, увек ћу подржавати овај и сличне догађаје уз жељу да они што дуже трају и опстају", рекао је начелник.

ОТВАРАЊЕ СТАДИОНА "ТСЦ" У БАЧКОЈ ТОПОЛИ.

Постављено: 03.09.2021. г.

Извор: SBUO

У Бачкој Тополи отворен модеран стадион нове генерације. Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов присуствовао је пријатељској утакмици и свечаном отварању стадиона ТСЦ-а у Бачкој Тополи, инвестиције вредне 13 милиона евра.

ДАН ГРАДА СУБОТИЦЕ 01.09.2021.

Постављено: 01.09.2021. г.

Извор: SBUO

Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов присуствовао је свечаној седници у оквиру обележавања Дана града Суботице.
"Суботица је одлуком царице Марије Терезије 1. сепрембра 1779. године постала слободан краљевски град."

4. СУБОТИЧКИ ПОЛУМАРАТОН

Постављено: 30.08.2021. г.

Извор: SBUO

4. Суботички полумаратон

У трци је, по први пут, учешће узео и начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов који је истакао да је одушевљен организацијом, одзивом такмичара, великих спортиста и ентузијаста.
"За мене је трка била пренапорна, али сам поред тога, без паузе, истрчао до циља!
Снага ума често је јача од снаге тела" – каже Шоралов и додаје да је Суботица још једном оправдала улогу најбољег домаћина.

СЕДНИЦА КООРДИНАЦИЈЕ НАЧЕЛНИКА ОКРУГА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ И БЕЗБЕДНОСНИХ СЛУЖБИ

Постављено: 26.08.2021. г.

Извор: SBUO

Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов, присуствовао је у четвртак, 26.08.2021. године са почетком у 13,30 часова у Сомбору редовној седници координације начелника управних округа са територије АП Војводине са представницима Војске Србије и безбедносних служби.
Тема седнице је била унапређење сарадње управних округа, како међусобно, тако и са Војском Србије и безбедносним службама.
Обраћајући се присутнима Шоралов је изнео најважније информације везане за стање безбедности Севернобачког округа.
Седницу је организовао Западнобачки округ на челу са начелником Гораном Нонковићем.

ДАН ДУЖИЈАНЦЕ 2021

Постављено: 16.08.2021. г.

Извор: SBUO


Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов, присуствовао је обележавању Националног празника Буњеваца - Дан Дужијанце.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 16.08.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ :

Постављено: 16.08.2021. г.

Извор: SBUO


СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)
БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 11:00-14:00 часова (Синофарм, Фајзер)
МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 11:00-13:00 часова (Синофарм, Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 16.08.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 16.08.2021. г.

Извор: SBUO


Број активних случајева:
Град Суботица 61 активaн случај
Општина Бачка Топола 9 активних случајева
Општина Мали Иђош 6 активних случајева
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено 3 новa случајa заразе корона вирусом;
Град Суботица 3 особe
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болестиАКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 15.08.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 15.08.2021. г.

Извор: SBUO


Број активних случајева:
Град Суботица 58 активних случајева
Општина Бачка Топола 9 активних случајева
Општина Мали Иђош 6 активних случајева
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено 7 нових случајева заразе корона вирусом;
Град Суботица 7 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болестиВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 15.08.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ :

Постављено: 15.08.2021. г.

Извор: SBUO


СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 08:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)
БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 08:00-12:00 часова (Синофарм, Фајзер)
МАЛИ ИЂОШ: неће се вршити вакцинацијаАКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 14.08.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 14.08.2021. г.

Извор: SBUO


Број активних случајева:
Град Суботица 54 активнa случаја
Општина Бачка Топола 9 активних случајева
Општина Мали Иђош 6 активних случајева
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено 14 нових случајева заразе корона вирусом;
Град Суботица 10 особа
Општина Бачка Топола 3 особе
Општина Мали Иђош 1 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болестиВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 14.08.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ :

Постављено: 14.08.2021. г.

Извор: SBUO


СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 08:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)
БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 08:00-12:00 часова (Синофарм, Фајзер)
МАЛИ ИЂОШ: неће се вршити вакцинацијаАКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 13.08.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 13.08.2021. г.

Извор: SBUO


Број активних случајева:
Број активних случајева: Град Суботица 44 активнa случаја
Општина Бачка Топола 6 активних случајева
Општина Мали Иђош 6 активних случајева
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено 7 нових случајева заразе корона вирусом:
Град Суботица 2 особе
Општина Бачка Топола 4 особе
Општина Мали Иђош 1 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болестиВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 13.08.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ :

Постављено: 13.08.2021. г.

Извор: SBUO


СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)
БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 11:00-14:00 часова (Синофарм, Фајзер)
МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 11:00-13:00 часова (Синофарм, Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 12.08.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 12.08.2021. г.

Извор: SBUO


Број активних случајева:
Град Суботица 44 активнa случаја
Општина Бачка Топола 2 активнa случаја
Општина Мали Иђош 5 активних случајева
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено 5 нових случајева заразе корона вирусом:
Град Суботица 2 особе
Општина Бачка Топола 1 особа
Општина Мали Иђош 2 особе
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 12.08.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ :

Постављено: 12.08.2021. г.

Извор: SBUO


СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)
БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 11:00-14:00 часова (Синофарм, Фајзер)
МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 11:00-13:00 часова (Синофарм, Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 11.08.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 11.08.2021. г.

Извор: SBUO


Град Суботица 45 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активaн случај
Општина Мали Иђош 3 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено 14 нових случајева заразе корона вирусом:
Град Суботица 12 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 2 особе
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 11.08.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ :

Постављено: 11.08.2021. г.

Извор: SBUO


СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)
БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 11:00-14:00 часова (Синофарм, Фајзер)
МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 11:00-13:00 часова (Синофарм, Фајзер)ПОСЕТА ДИРЕКТОРА НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У СУБОТИЦИ НАЧЕЛНИКУ СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Постављено: 10.08.2021. г.

Извор: SBUO


Милош Николић директор Народног позоришта из Суботице данас је разговарао са начелником Севернобачког управног округа Бојаном Шораловом. Директор суботичког Народног позоришта господин Николић, на позив Начелника Севернобачког управног округа господина Шоралова, присуствовао је састанку на коме се говорило о развоју културе и културног стваралашта Народног позоришта у Суботици. У веома конструктивном разговору, закључено је да је суботичко Народно позориште једно од најразвијенијих институција културе у нашој земљи и да се тај реноме мора задржати. Говорило се и о изградњи и реконструкцији Народног позоришта. Николић је искористио прилику да се начелнику Шоралову захвали на великој помоћи и подршци коју пружа покрајина како би се што пре посао око реконстукције позоришта завшило.
– Веома сам Вам захвалан на свему што чините за културни развитак Суботице. Наше позориште ће бити понос читаве земље, зато што ћемо заједничким снагама и залагањем изградити најмодерније позориште на овим просторима – рекао је Николић. Николић је искористио прилику да начелника Шоралова упозна са прошлосезонским постигнућима суботичког позоришта и позвао га је да дође у посету и погледа неку од представа суботичких глумаца.
– Ми смо у предходној позоришној сезони забележели неке историјске успехе, попут награде коју смо освојили на Нушићевим данима у Смедереву, добили смо неколико веома значајних појединачних награда за најбољу глумицу, глумца, костимографа,режију.. Потписали смо два протокола о сарадњи са две највеће позоришне куће у нашој земљи, Народним позориштем из Београда и Српским Народним позориштем из Новог Сада. Да би наставили да нижемо такве успехе, неопходно је да и даље сарађујемо као и до сада. Сигуран сам да је свима нама у интересу да култура буде уздигнута на пиједестал нашег друштва, она нас учи како да будемо бољи људи и како да се и у најтежим тренуцима изборимо са недаћама – закључио је директор Николић.АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 09.08.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 09.08.2021. г.

Извор: SBUO


Број активних случајева:
Град Суботица 31 активaн случај
Општина Бачка Топола 1 активaн случај
Општина Мали Иђош 1 активан случај
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележен 1 нови случај заразе корона вирусом:
Град Суботица 1 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 09.08.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ :

Постављено: 09.08.2021. г.

Извор: SBUO


СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)
БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 11:00-14:00 часова (Синофарм, Фајзер)
МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 11:00-13:00 часова (Синофарм, Фајзер)ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 07.08.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ :

Постављено: 07.08.2021. г.

Извор: SBUO


СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 08:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)
БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 07:00-13:00 часова (Синофарм, Фајзер)
МАЛИ ИЂОШ: неће се вршити вакцинацијаАКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 06.08.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 06.08.2021. г.

Извор: SBUO


Број активних случајева:
Град Суботица 24 активнa случајa
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 2 активнa случајa
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележен 1 нови случај заразе корона вирусом:
Град Суботица 1 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 06.08.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ :

Постављено: 06.08.2021. г.

Извор: SBUO


СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)
БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 07:00-13:00 часова (Синофарм, Фајзер)
МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 11:00-13:00 часова (Синофарм, Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 05.08.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 05.08.2021. г.

Извор: SBUO


Број активних случајева:
Град Суботица 26 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 2 активнa случајa
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележенo 6 нових случајeва заразе корона вирусом:
Град Суботица 6 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болестиВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 05.08.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ :

Постављено: 05.08.2021. г.

Извор: SBUO


СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)
БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 07:00-13:00 часова (Синофарм, Фајзер)
МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 11:00-13:00 часова (Синофарм, Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 04.08.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 04.08.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 18 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 2 активнa случајa
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено 2 нова случаја заразе корона вирусом;
Град Суботица 2 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 04.08.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 04.08.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 07:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)СТВАРАЊЕ ОДРЖИВЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ОМЛАДИНСКЕ ПОЛИТИКЕ "ПРОСТОР МЛАДИМА"

Постављено: 03.08.2021. г.

Извор: SBUO

У просторијама Севернобачког управног округа, одржан је радни састанак на којем су присуствовали начелник округа, Бојан Шоралов, шеф одсека СБУО Весна Бајић, чланица Градског већа задужена за спорт и омладину, Наташа Алексић и представник Канцеларије за младе Суботица, Миљан Бошковић. На састанку су договорене конкретне активности у циљу унапређења положаја младих на локалним нивоу.

Констатовано је да се у наредном периоду очекују конкретни кораци и интезивнија сарадња са представницима Омладинског савеза Удружења ОПЕНС, као и договори око имплементације пројекта у нашем округу, у све у оквиру новог пројекта "У центру одрживе омладинске политике" који је у Новом Саду заживео пуним капацитетом и који је подржан од стране Владе Републике Србије, Министарства омладине и спорта, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, као и града Новог Сада.АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 03.08.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 03.08.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 16 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 2 активнa случајa
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено 2 нова случаја заразе корона вирусом;
Град Суботица 2 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 03.08.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 03.08.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 07:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 02.08.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 02.08.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 15 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 2 активнa случајa
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 02.08.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 02.08.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 07:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)НАЧЕЛНИК БОЈАН ШОРАЛОВ ПРИСУСТВОВАО СЛАВИ СРПСКО РУСКО БЕЛОРУСКОГ БРАТСТВА СВЕТИ ЛАЗАР У СУБОТИЦИ

Постављено: 31.07.2021. г.

Извор: SBUO

Програм у организацији поменутог Братства:

"Књижевно - музичко - хуманитарно вече у Градској библиотеци. Промоција књиге о Патијарху Павлу, Ево човека, писца Протођакона Љубомира Ранковића, уз гуслара Петра Мишовића и члана етно групе Искон, музичара Дејана Анђеловића.

Део прихода од продатих књига иде деци са психофизичким сметњама".АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 31.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 31.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 12 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 2 активнa случајa
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено 3 нова случаја заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 1 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 31.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 31.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 07:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: неће се вршити вакцинацијаРАДНИ САСТАНАК У НОВОМ САДУ - ОМЛАДИНСКОЈ ПРЕСТОНИЦИ ЕВРОПЕ

Постављено: 30.07.2021. г.

Извор: SBUO

Представници Омладинског савеза Удружења "Нови Сад Омладинска престоница Европе - ОПЕНС", одржали су радни састанак у Новом Саду са начелницима Управних округа.

На састанку је презентован пројекат „У центру одрживе омладинске политике“ финансираном од стране Министарства омладине и спорта, а подржаном од Владе Републике Србије, Министарства омладине и спорта, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Града Новог Сада као и Сталне конференције градова и општина – СКГО. Презентован је ОПЕНС модел континуиране бриге о младима на локалном нивоу са посебним нагласком на постигнућа из 2019. године када је Нови Сад носио титулу „Омладинске престонице Европе“, волонтерски допринос у 2020. години током ванредног стања и програм легата омладинске инфраструктуре – омладински центри.

Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов, изразио је спремност да у Суботици организује састанак са представницима Омладинског савеза, као и жељу да се пројекат одрживог програма за младе прошири на град и општине Северне Бачке.АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 29.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 29.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 12 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 1 активан случај
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено 3 нова случаја заразе корона вирусом;
Град Суботица 3 особе
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 29.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 29.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 07:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 28.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 28.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 9 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 1 активан случај
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено 3 нова случаја заразе корона вирусом;
Град Суботица 3 особе
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 28.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 28.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 07:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)АПЕЛ САВЕТА СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА ДА СЕ ГРАЂАНИ ВАКЦИНИШУ

Постављено: 28.07.2021. г.

Извор: SBUO

У просторијама Севернобачког управног округа, одржана је седница Савета Севернобачког управног округа на којој су присуствовали, поред начелника округа Бојана Шоралова, као председавајућег, помоћник градоначелника Суботице за област економског развоја и међународне сарадње и градски менаџер Загорка Панић, председник општине Мали Иђош Марко Лазић и заменик председника општине Бачка Топола Габор Кишлиндер.

Поред детаљне анализе рада инспекцијских служби, као и проблема везаних за комуналну инфраструктуру и договора за решавање истих на територији Севернобачког округа, чланови савета Севернобачког управног округа, као најважнију тачку дневног реда издвојили су анализу рада свих институција и њихов допринос у спречавању ширења вируса COVID19.

Оно што је у овом моменту најважније, а што је и заједнички став свих чланова Савета јесте да се апелује на грађане који се још увек нису вакцинисали да то што пре учине. Посебан апел се односи на млађу популацију старосне групе од 16 до 30 година, с тим да малолетна лица пре примања вакцине треба да добију сагласност лекара. Само наша колективна одговорност и савест може да спречи да поново имамо велики број заражених и да не дозволимо нова ограничења и затварања, тренутно је у нашем округу вакцинисано 41,26 % грађана.

На седници је одржана и презентација Регионалног центра Министарства одбране Нови Сад коју је презентовао начелник, пуковник Миодраг Надлачки, на којој су представљене надлежности, организациона структура, функција и задаци регионалног центра.

АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 27.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 27.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 6 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 1 активан случај
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележен 1 нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 1 особе
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 25.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 23.07.2021. г.

Извор: SBUO

Севернобачки управни округ обавештава све предузетнике и правна лица која обављају делатност и услуге у области угоститељства, које обухватају продају хране и пића и објеката за продају животних намирница, на важност поштовања против епидемиолошких мера, прописаних уредбом о мерама за спречавање и сузбијање болести COVID19, коју је донела Влада Републике Србије и наредбу о радном времену и просторним ограничењем које је донело Министарство здравља Републике Србије.

- Радно време угоститељских објеката у затвореном простору и ноћних клубова ограничено је тако да могу да раде до 1:00 час после поноћи.

- Радно време угоститељских објеката у којима се пружају услуге у отвореном делу, ограничено је до 2:00 часа након поноћи.

- Емитовање музике или музичког програма уживо, може се вршити само до 1:00 час после поноћи у затвореном и отвореном простору.Појачана контрола на територији Севернобачког округа у току предстојећег викенда биће пре свега због „опуштања“ и не поштовања мера појединих локала и угоститеља.

АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 25.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 25.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 6 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 1 активан случај
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележен 1 нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особе
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 1 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 25.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 25.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: неће се вршити вакцинацијa

МАЛИ ИЂОШ: неће се вршити вакцинацијaАКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 24.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 24.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 6 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активних случајева
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележенa су 2 нова случаја заразе корона вирусом;;
Град Суботица 2 особе
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 24.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 24.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 07:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: неће се вршити вакцинацијaАКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 23.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 23.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 6 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активних случајева
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 23.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 23.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 07:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 22.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 22.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 7 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активних случајева
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележен 1 нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 1 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 22.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 22.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 09:00 - 11:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 20.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 20.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 9 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активних случајева
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележен 1 нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 1 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 20.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 20.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 07:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

Гунарош: 09:00 - 11:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 19.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 19.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 8 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активних случајева
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележен 1 нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 19.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 19.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 07:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 18.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 18.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: неће се вршити вакцинација

МАЛИ ИЂОШ: неће се вршити вакцинацијаАКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 17.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 17.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 8 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активних случајева
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележен 1 нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 1 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 17.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 17.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 08:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: неће се вршити вакцинацијаАКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 16.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 16.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 7 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активан случај
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележен 1 нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 1 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 16.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 16.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 08:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 15.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 15.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 9 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активан случај
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 15.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 15.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 08:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)НАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА БОЈАН ШОРАЛОВ, ПРИСУСТВОВАО ОБУЦИ ВАТРОГАСНО СПАСИЛАЧКИХ ЈЕДИНИЦА

Постављено: 14.07.2021. г.

Извор: SBUO

У току је реализација 20. класе обуке за специјалистичке тимове за спасавање и рад на води. Обуци присуствују 16 полазника, припадника ватрогасно спасилачких јединица из Суботице, Кикинде и Сомбора. Након завршетка обуке спасиоци ће бити обучени за реаговање на интервенцијама спасавања на воденим површинама и поплављеним подручјима.

Наведену обуку на језеру Палић организује и реализује Сектор за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије.АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 14.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 14.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 9 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активан случај
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 14.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 14.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 08:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 13.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 13.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 9 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активан случај
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 13.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 13.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 08:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 12.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 12.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 9 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активан случај
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 12.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 12.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 08:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 11.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 11.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 9 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активан случај
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 10.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 10.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 9 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активан случај
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 2 нова случаја заразе корона вирусом;
Град Суботица 2 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 10.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 10.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 07:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: неће се вршити вакцинацијаСАРАДЊА СЕВЕРНОБАЧКОГ И НИШАВСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА НА ВИСОКОМ НИВОУ

Постављено: 10.07.2021. г.

Извор: SBUO

Начелници Бојан Шоралов и Петар Бабовић разговарали о позитивним примерима добре праксе - реализованим и одрживим пројектима, као и важности сарадње и размене информација у циљу развоја оба округа.АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 09.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 09.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 7 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 1 нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 1 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 09.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 09.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 07:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм и Фајзер)НАЧЕЛНИК СБУО БОЈАН ШОРАЛОВ УЧЕСТВОВАО У ТЕМАТСКОМ ДРУШТВЕНОМ ДИЈАЛОГУ

Постављено: 09.07.2021. г.

Извор: SBUO

Начелник СБУО Бојан Шоралов, на позив Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, учествовао у тематском друштвеном дијалогу на тему "Заштите и унапређења права грађана у области менталног здравља у Републици Србији", преко онлајн формата, путем Зум платформе.НАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА, БОЈАН ШОРАЛОВ ДАНА 08.07.2021 У ПРОСТОРИЈАМА СБУО ОДРЖАО КОЛЕГИЈУМ.

Постављено: 08.07.2021. г.

Извор: SBUO

Начелник Севернобачког управног округа, Бојан Шоралов дана 08.07.2021. у просторијама СБУО одржао колегијум са руководиоцима инспекцијских служби на којем су разматране актуелне теме и текућа проблематика.ЛОКАЛИЗОВАН ПОЖАР У СУБОТИЧКОЈ ШУМИ КОД РАДАНОВЦА

Постављено: 07.07.2021. г.

Извор: subotica.com

Начелник СБУО Бојан Шоралов и директор ЈКП "Чистоћа и Зеленило" Слободан Милошев, ноћ провели са ватрогасцима

Запослени у ЈП "Војводинашуме" и даље прате ситуацију на терену. Ватрогасна спасилачка бригада на челу са командиром Гораном Љубисављевићем у стању потпуне приправности

АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 07.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 07.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 7 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 4 нова случаја заразе корона вирусом;
Град Суботица 4 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 07.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 07.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 07:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм и Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 06.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 06.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 5 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 06.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 06.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 07:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм и Фајзер)НАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКУГА БОЈАН ШОРАЛОВ БИЋЕ ГОСТ НА ЈУ ЕКО ТЕЛЕВИЗИЈИ У ЕМИСИЈИ ИН МЕДИЈАС РЕС

Постављено: 06.07.2021. г.

Извор: SBUO

Начелник Севернобачког управног окуга Бојан Шоралов биће гост на Ју Еко телевизији у емисији Ин медијас рес. Емисија се емитује вечерас од 20 часова.

АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 05.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 05.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 5 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 05.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 05.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 07:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм и Фајзер)ДАН БОРЦА

Постављено: 05.07.2021. г.

Извор: SBUO

Полагањем венаца на Споменик жртвама фашизма, на Тргу жртава фашизма, данас је обележен Дан борца, 4. јули. У име Владе Републике Србије и Севернобачког управног округа, венац је положила делегација коју је предводио Бојан Шоралов, начелник Округа.

НАКОН ДЕСЕТ ГОДИНА ПОНОВО ПОКРЕНУТО СПОРТСКО ДРУШТВО НА КЕЛЕБИЈИ - ФК ГРАНИЧАР.

Постављено: 05.07.2021. г.

Извор: SBUOНАЧЕЛНИК СБУО БОЈАН ШОРАЛОВ, ПРИСУСТВОВАО ОБЕЛЕЖАВАЊУ НАЦИОНАЛНОГ ПРАЗНИКА БУЊЕВАЧКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ

Постављено: 05.07.2021. г.

Извор: SBUO

У оквиру "Дана дужијанце 2021" организована је манифестација "Рис - буњевачки обичај кошења жита"АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 04.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 04.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 5 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 04.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 04.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: неће се вршити вакцинација

МАЛИ ИЂОШ: неће се вршити вакцинацијаАКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 03.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 03.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 5 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележен 1 нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 1 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 03.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 03.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 02.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 02.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 5 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 02.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 02.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 13:00 - 16:00 часова (Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 01.07.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 01.07.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 6 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 01.07.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 01.07.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 13:00 - 16:00 часова (Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 30.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 30.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 7 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено 1 нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 1 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 30.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 30.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, расположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 13:00 - 16:00 часова (Синофарм и Фајзeр)НАЧЕЛНИК СБУО, БОЈАН ШОРАЛОВ, НА ПОЗИВ УДРУЖЕЊА СРБА СУБОТИЦЕ "АРСЕНИЈЕ ЧАРНОЈЕВИЋ", ПРИСУСТВОВАО ПРОСЛАВИ СЛАВЕ ВИДОВДАН, КАО ИЗАБРАНЕ СЛАВЕ УДРУЖЕЊА

Постављено: 30.06.2021. г.

Извор: SBUO

Само постојање и идеологија Удружења Срба Суботице "Арсеније Чарнојевић", је веома важно за наше друштво, пре свега због очувања историје и српског јединства.

АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 29.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 29.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 8 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено 2 нова случаја заразе корона вирусом;
Град Суботица 2 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 29.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 29.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 13:00 - 16:00 часова (Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 28.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 28.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 7 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 28.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 28.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзeр)НАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА, БОЈАН ШОРАЛОВ, ПРИСУСТВОВАО ОБЕЛЕЖАВАЊУ СТОГОДИШЊИЦЕ ПОСТОЈАЊА НАСЕЉА ВИШЊЕВЦА И НОВОГ ЖЕДНИКА

Постављено: 27.06.2021. г.

Извор: SBUO

АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 27.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 27.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 7 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 27.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 27.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, раположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: неће се вршити вакцинација

МАЛИ ИЂОШ: неће се вршити вакцинацијаАКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 26.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 26.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 7 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 26.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 26.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, раположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 8:00 - 15:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 11:00 - 14:00 часова (Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 25.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 25.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 10 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 25.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 25.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер, раположиве и Астразеника вакцине)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 8:00 - 15:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзeр)ГОСТОВАЊЕ НАЧЕЛНИКА СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА, БОЈАНА ШОРАЛОВА У ЕМИСИЈИ "У СРЕД СРЕДЕ" - ТВ СУБОТИЦА 23.06.2021.

Постављено: 24.06.2021. г.

Извор: TV SuboticaАКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 24.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 24.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 11 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 24.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 24.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

Бајмок: здравствена станица 8:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

Чантавир: здравствена станица 8:00 - 13:00 часова

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 8:00 - 15:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 23.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 23.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 12 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележен 1 нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 1 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 23.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 23.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

Бајмок: здравствена станица 8:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

Чантавир: здравствена станица 8:00 - 13:00 часова

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 8:00 - 15:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 22.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 22.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 11 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 22.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 22.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 8:00 - 15:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 21.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 21.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 13 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележен 1 нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 1 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 21.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 21.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 8:00 - 15:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 20.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 20.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 12 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 20.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 20.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: неће се вршити вакцинација

МАЛИ ИЂОШ: неће се вршити вакцинацијаАКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 19.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 19.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 12 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 19.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 19.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: неће се вршити вакцинација

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 11:00 - 14:00 часова (Синофарм и Фајзeр)ЖИВОТ СЕ ВРАЋА У НОРМАЛУ?

Постављено: 16.06.2021. г.

Извор: TV SuboticaГужве на улицама, препуне баште кафићи, и први вашари у центру града – слика је Суботице коју нисмо дуго видели, а да ли је разлог томе лепше време или смиривање епидемије ковида-19? Да се живот и званично враћа у нормалу јасно је и након последњег попуштања мера Kризног штаба - одлучено је да кафићи на отвореном и прехрамбене продавнице могу да раде 24 х, као и пре епидемије, а локали у затвореном до 1х. Школарци могу на екскрузије, а гледаоци и навијачи на стадионе. Дозвољена су окупљања до 500 људи. Суботичани са којима смо разговарали, верују да се живот полако враћа у уобичајене оквире, а неки од њих већ планирају како да искористе попуштање мера

Из Севернобачког управног округа поручују да су задовољни ситуацијом. Број оболелих на дневном нивоу је до три особе, што је велики пад наспрам фебруара и марта када је број заражених ишао и преко 100. Тада је по речима Бојана Шоралова, начелника Севернобачког управног округа здравствени систем био пребукиран, а сада се са ковид система прелази на уобичајен начин рада. Ипак, како би ситуација остала стабилна, апеловао је на грађане да буду и даље дисциплиновани, као и да се вакцинишу.

У Севернобачком округу вакцинисано је 40 одсто грађна.АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 16.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 16.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 17 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележенo je 3 новa случајa заразе корона вирусом;
Град Суботица 2 особа
Општина Бачка Топола 1 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 16.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 16.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 8:00-15:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзeр)ТРЕНУТНА ЕПИДЕМИОЛОШKА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧKОМ ОKРУГУ - ИЗЈАВА НАЧЕЛНИKА БОЈАНА ШОРАЛОВА ЗА РТВ

Постављено: 14.06.2021. г.

Извор: RTVKОМЕМОРАЦИЈА ЖРТВАМА ЛОГОРА У БАРЧУ И ШАРВАРУ

Постављено: 14.06.2021. г.

Извор: TV SuboticaУ знак сећења на невино страдало становништо из Мишићева и Рате, које су мађарски окупатори пре тачно 80 година принудно послали у логоре Барч и Шарвар, у овим селима одржане су комеморације.

Kако сведочи Перо Шуњка, један од потомака жртава, становнике Мишићева окупили су у дворишту једне од сеоских кућа, а могли су да понесу пакет који је могао да стане на један прст. Потом су били принуђени да иду пешке све до Бајмока где су их у вагонима чекали и становници Рате.

Воз их је одвезао у логор Барч где су стигли 15. јуна 1941, а у децембру исте године пребачени су у логор Шарвар. Страдања мештана Рате присећа се и потомак Драгутин Лукић који каже да су мађарске окупационе снаге по уласку у село убиле десет мештана, као и да су терорисали Раћане све док их нису интернирали у логор.

Уз бројне мештане, почаст жртвама одали су и Сава Стамболић, шеф кабинета граоначелника, као и Бојан Шоралов, начелник Севернобачког управног округа. Они су истакли да Град Суботица и Република Србија подржавају догађаје који нас подсећају да не заборавимо животе оних који су неправедно страдали.

Мештани села ослобођени су тек у марту 1945. када је Црвена армија ушла у логор у Шарвару.АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 15.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 15.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 17 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 0 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 15.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 15.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 8:00-15:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 14.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 14.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 20 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 1 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 14.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 14.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 8:00-15:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 13.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 13.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 22 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 1 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележен 2 нова случаја заразе корона вирусом;
Град Суботица 1 особе
Општина Бачка Топола 1 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 13.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 13.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: неће се вршити вакцинација

МАЛИ ИЂОШ: неће се вршити вакцинацијаАКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 12.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 13.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 22 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 1 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележен 3 нова случаја заразе корона вирусом;
Град Суботица 3 особе
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 12.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 12.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: неће се вршити вакцинација за не заказане грађане

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм и Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 11.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 11.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 21 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 1 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 2 новa случајa заразе корона вирусом;
Град Суботица 2 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 11.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 11.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00 - 15:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 10.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 10.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 23 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 2 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 1 нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 1 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 10.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 10.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

Keлебија: амбуланта, 8:00 - 13:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00 - 15:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзер)ПОСЕТА МИНИСТАРКЕ ГОРДАНЕ ЧОМИЋ, СЕВЕРНОБАЧКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

Постављено: 09.06.2021. г.

Извор: TV Subotica(преузето са сајта www.tvsubotica.com)

АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 09.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 09.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 37 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 2 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу није забележен нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 07.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 07.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 47 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 2 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 1 нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 1 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 07.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 07.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00 - 15:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 06.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 06.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 46 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 2 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 1 нови случај заразе корона вирусом;
Град Суботица 1 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 06.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 06.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: неће се вршити вакцинација

МАЛИ ИЂОШ: неће се вршити вакцинацијаУ КИКИНДИ ОДРЖАН РАДНИ САСТАНАКА СА НАЧЕЛНИЦИМА УПРАВНИХ ОКРУГА

Постављено: 06.06.2021. г.

Извор: SBUO

Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов присуствовао је 03.06.2021. године састанку у седишту Севернобанатског управног округа. Састанку су присуствовали начелници округа у Војводини, Колубарски и Мачвански округ, као и представници полиције, војске и безбедности, како би се пре свега осврнули на актуелну епидемиолошку ситуацију, на стање у здравству, безбедносна питања и друга дешавања у нашем друштву.

Била је ово прилика за размену искустава и могућност примене примера добре праксе и у другим окрузима.

АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 05.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 05.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 45 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 2 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 2 нових случајевa заразе корона вирусом;
Град Суботица 2 особе
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 05.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 05.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00 - 16:00 часова (Синофарм, Фајзер)

Стара Моравица: амбуланта, 8:00 - 12:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 11:00 - 14:00 часова (Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 04.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 04.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 48 активних случајева
Општина Бачка Топола 0 активних случајева
Општина Мали Иђош 3 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 2 нових случајевa заразе корона вирусом;
Град Суботица 2 особе
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 04.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 04.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00 - 16:00 часова (Синофарм, Фајзер)

Пачир: амбуланта и вакцинисање за непокретне на терену, 10:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 03.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 03.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 54 активних случајева
Општина Бачка Топола 1 активних случајева
Општина Мали Иђош 5 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 3 нових случајевa заразе корона вирусом;
Град Суботица 3 особе
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 03.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 03.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

Чантавир: здравствена станица, 8:00 - 13:00 часова(Синофарм, Фајзер)

Бајмок: здравствена станица, 8:00 - 13:00 часова(Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00 - 16:00 часова(Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова(Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 02.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 02.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 56 активних случајева
Општина Бачка Топола 3 активних случајева
Општина Мали Иђош 6 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 2 нових случајевa заразе корона вирусом;
Град Суботица 2 особе
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 02.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 02.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

Чантавир: здравствена станица, 8:00 - 19:00 часова(Синофарм, Фајзер)

Бајмок: здравствена станица, 8:00 - 19:00 часова(Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00 - 16:00 часова(Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова(Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 01.06.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 01.06.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 61 активних случајева
Општина Бачка Топола 5 активних случајева
Општина Мали Иђош 7 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 4 нових случајев заразе корона вирусом;
Град Суботица 3 особе
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 1 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 01.06.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 01.06.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00 - 16:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзeр).АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 31.05.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 31.05.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 88 активних случајева
Општина Бачка Топола 10 активних случајева
Општина Мали Иђош 13 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 0 нових случајев заразе корона вирусом;
Град Суботица 0 особе
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 31.05.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 31.05.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: ННова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: неће се вршити вакцинација за не заказане пацијенте.

МАЛИ ИЂОШ: неће се вршити вакцинација за не заказане пацијенте.АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 30.05.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 30.05.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 88 активних случајева
Општина Бачка Топола 10 активних случајева
Општина Мали Иђош 13 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 2 нова случаја заразе корона вирусом;
Град Суботица 2 особе
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 30.05.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 30.05.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 08:00-20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 8:00-16:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00-17:00 часова (Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 29.05.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 29.05.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 96 активних случајева
Општина Бачка Топола 10 активних случајева
Општина Мали Иђош 17 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 2 нова случајева заразе корона вирусом;
Град Суботица 2 особa
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 29.05.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 29.05.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 8:00-16:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 11:00 - 14:00 часова (Синофарм и Фајзeр)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 28.05.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 28.05.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 107 активних случајева
Општина Бачка Топола 11 активних случајева
Општина Мали Иђош 17 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 4 нових случајева заразе корона вирусом;
Град Суботица 3 особa
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 1 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 28.05.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 28.05.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00-16:00 (Синофарм, Фајзер)

Мали Београд: амбуланта, 8:00- 11:00 часова

Toмиславци: aмбуланта, 8:00- 11:00 часова

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 27.05.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 27.05.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 115 активних случајева
Општина Бачка Топола 14 активних случајева
Општина Мали Иђош 19 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 5 нових случајева заразе корона вирусом;
Град Суботица 5 особa
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 27.05.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 27.05.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4, 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00-16:00 (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзер)ПОТПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И МИНИСТАРКА РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ ОДРЖАЛА САСТАНАК У НИШУ СА НАЧЕЛНИЦИМА УПРАВНИХ ОКРУГА У СРБИЈИ

Постављено: 27.05.2021. г.

Извор: SBUO

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике проф. др Зорана Михајловић одржала је 24. маја 2021. године састанак у Нишу са начелницима управних округа у Србији, на тему примене и спровођења нових Закона о енергетској ефикасности и Закона о коришћењу обновљивих извора енергије који су изгласани у Скупштинској процедури у предходном периоду.

Ово је ПРВИ посебан Закон о енергетској ефикасности и коришћењу обновљивих извора енергије, који ће Србију дефинитивно сврстати у категорију "Зелених држава"!

Након састанка у Нишу, начелник СБУО Бојан Шоралов, организоваће радне састанке са представницима локалних самоуправа, како би се наведени Закон што пре и што ефикасније приближио привредним субјектима и грађанима и како би сви заинтересовани на време конкурисали за доделу бесповратних средстава.

ПНАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА БОЈАН ШОРАЛОВ, НА ГРАНИЧНОМ ПРЕЛАЗУ КЕЛЕБИЈА

Постављено: 26.05.2021. г.

Извор: SBUO

Вечерас је начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов, на граничном прелазу Келебија, обишао возаче камиона који чекају прелаз из Србије у Мађарску и том приликом им понудио помоћ око снабдевања водом и намирницама. Ситуација је тренутно под контролом, а колона дуга око 7 километара се полако смањује. Колеге из мађарске обећавају брже пропуштање теретних возила.АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 26.05.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 26.05.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 119 активних случајева
Општина Бачка Топола 17 активних случајева
Општина Мали Иђош 24 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 10 нових случајева заразе корона вирусом;
Град Суботица 10 особa
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 26.05.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 26.05.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 08:00 - 20:00 часова (Синофарм, Фајзеr)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља, 8:00-16:00(Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 25.05.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 25.05.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 122 активних случајева
Општина Бачка Топола 18 активних случајева
Општина Мали Иђош 28 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 1 нових случајева заразе корона вирусом;
Град Суботица 1 особa
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 25.05.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 25.05.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 (Синофарм, Фајзеr) 08:00 - 20:00 часова

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 8:00-16:00(Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 24.05.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 24.05.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 137 активних случајева
Општина Бачка Топола 20 активних случајева
Општина Мали Иђош 33 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 5 нових случајева заразе корона вирусом;
Град Суботица 5 особa
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 24.05.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 24.05.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 (Синофарм, Фајзеr, Спутник, Астразенека) 08:00 - 20:00 часова

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 8:00-16:00(Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 23.05.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 23.05.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 132 активних случајева
Општина Бачка Топола 20 активних случајева
Општина Мали Иђош 33 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 6 нових случајева заразе корона вирусом;
Град Суботица 3 особе
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 0 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 23.05.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 23.05.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 (Синофарм, Фајзеr, Спутник, Астразенека) 08:00 - 20:00 часова

БАЧКА ТОПОЛА: неће се вршити вакцинација за не заказане пацијенте.

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 22.05.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 22.05.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 140 активних случајева
Општина Бачка Топола 22 активних случајева
Општина Мали Иђош 34 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 3 нових случајева заразе корона вирусом;
Град Суботица 5 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 1 особа
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 22.05.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 22.05.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 (Синофарм, Фајзеr, Спутник, Астразенека) 08:00 - 20:00 часова

БАЧКА ТОПОЛА: Централни пункт 08:00 - 14:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 21.05.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 21.05.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 144 активних случајева
Општина Бачка Топола 26 активних случајева
Општина Мали Иђош 35 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 11 нових случајева заразе корона вирусом;
Град Суботица 8 особа
Општина Бачка Топола 1 особа
Општина Мали Иђош 2 особе
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 21.05.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 21.05.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 (Синофарм, Фајзер) 08:00 - 20:00 часова,

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 08 - 16:00 часова (Синофарм, Фајзер)

Гунарош: вакцинација некпокретних пацијената

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 20.05.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 20.05.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 155 активних случајева
Општина Бачка Топола 26 активних случајева
Општина Мали Иђош 37 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 11 нових случајева заразе корона вирусом;
Град Суботица 7 особа
Општина Бачка Топола 2 особа
Општина Мали Иђош 2 особе
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 20.05.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 20.05.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 (Синофарм, Фајзер) 08:00 - 20:00 часова,

амбуланта Келебија: 14:00 - 19:00 часова (Синофарм и Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 08 - 16:00 часова (Синофарм, Фајзер)

Панонија и Криваја: 08:00 до 11:00 часова (Синофарм, Фајзер)

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзер)АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 19.05.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 19.05.2021. г.

Извор: SBUO

Број активних случајева:
Град Суботица 168 активних случајева
Општина Бачка Топола 28 активних случајева
Општина Мали Иђош 40 активна случаја
У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 11 нових случајева заразе корона вирусом;
Град Суботица 8 особа
Општина Бачка Топола 2 особа
Општина Мали Иђош 1 особе
Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 19.05.2021 ПУНКТОВИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАЂАНА ВАКЦИНАМА ПРОТИВ КОВИД-19 БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ

Постављено: 19.05.2021. г.

Извор: SBUO

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 (Синофарм, Фајзер) 08:00 - 20:00 часова, амбуланта Стари Жедник: 08:00 - 13:00 часова (Синофарм и Фајзер)

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља 08 - 16:00 часова (Спутњик, Синофарм, Фајзер) од 08:00 до 16:00 часова,

Бајша и Гунарош: у амбуланти 08:00 - 11:00 часова.

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља 14:00 - 17:00 часова (Синофарм и Фајзер)ОДРЖАН РЕДОВАН КОЛЕГИЈУМ СА РУКОВОДИОЦИМА ИНСПЕКЦИЈСКИХ СЛУЖБИ

Постављено: 18.05.2021. г.

Извор: SBUO

У организацији начелника Севернобачког управног округа Бојана Шоралова одржан је први по реду колегијум коме су присуствовали шефови одсека републичких и покрајинских инспекцијских служби са територије Округа.

Теме састанка биле су међусобна координација инспекцијских служби, интегрисано поступање код одређених контрола (посебно оних који се односе на поштовање актуелне Уредбе Кризног штаба Владе Републике Србије) као и поштовање примене Закона о инспекцијском надзору, материјално правних прописа, по којима поступају све инспекције приликом вршења надзора. Разматрани су и извештаји о раду и планови за наредни месец.НАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ ОКРУГА БОЈАН ШОРАЛОВ У ЗВАНИЧНОЈ ПОСЕТИ ЦЕНТРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ ЗА ЛОКАЛНУ САМОУПРАВУ СУБОТИЦА

Постављено: 17.05.2021. г.

Извор: SBUO

Начелник ЦМО, потпуковник Синиша Ренгелов, упознао је Шоралова са размештањем ЦМО. Једна од главних тема била је обавеза и активности Центра са функционалним надлежностима. Договорене су смернице у циљу сталне комуникације и сарадње.НАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА БОЈАН ШОРАЛОВ, ПРИСУСТВОВАО ЈЕ У ПОНЕДЕЉАК 10.МАЈА 2021. ГОДИНЕ, ОНЛАЈН ПРЕКО АПЛИКАЦИЈЕ, ТЕМАТСКОМ ДРУШТВЕНОМ ДИЈАЛОГУ НА ТЕМУ "ЦИЉЕВИ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА" У ОРГАНИЗАЦИЈИ МИНИСТАРСТВА ЗА ЉУДСКА И МАЊИНСКА ПРАВА И ДРУШТВЕНИ ДИЈАЛОГ.

Постављено: 16.05.2021. г.

Извор: SBUOСастанку у Палати "Србија" присутвовали су Гордана Чомић, министарка, Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Франсоаз Жакоб, стална координаторка УН у Србији, Проф.др Славица Ђукић Дејановић, саветница председнице Владе Републике Србије, Игор Мировић, председник Покрајинске владе Аутономне покрајине Војводина, Aмбасада Швајцарске, Швајцарска канцеларија за сарадњу у Србији/ или Немачка организација за међународну сарадњу- ГИЗ, Наташа Драгојловић, Национални конвент о Европској унији, координаторка, Иванка Поповић, ректорка Универзитета у Београду.АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 16.05.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 16.05.2021. г.

Извор: SBUOБрој активних случајева:
Град Суботица 180 активних случајева
Општина Бачка Топола 25 активних случајева
Општина Мали Иђош 42 активна случаја

Број вакцинисаних:
Град Суботица 34,76% (38383 датих првих доза)
Општина Бачка Топлола 33,08% (8784 датих првих доза)
Општина Мали Иђош 29,73% (2754 укупно датих првих доза)

У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 13 нових случајева заразе корона вирусом; Град Суботица 9 особа
Општина Бачка Топола 0 особа
Општина Мали Иђош 4 особе

Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ - 15.05.2021 Пунктови за вакцинацију грађана вакцинама против КОВИД-19 без заказивања у Севернобачком округу

Постављено: 15.05.2021. г.

Извор: SBUO15.05.2021.

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 (Синофарм, Фајзер) од 08 до 20 часова.

БАЧКА ТОПОЛА: MZ Stara Moravica - ambulanta (Спутњик, Синофарм, Фајзер) од 08 до 13 часова.

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, од 11 до 14 часова (Синофарм, Фајзер)

14.05.2021.

СУБОТИЦА: Нова Општина, Трг Лазара Нешића 4 (Синофарм, Фајзер) од 08 до 20 часова.

БАЧКА ТОПОЛА: Дом здравља (Спутњик, Синофарм, Фајзер) од 08 до 16 часова.

МАЛИ ИЂОШ: Дом здравља, од 14 до 17 часова.

"PRVA TEMA"U PETAK OD 22 SATA NA PRVOJ: SPECIJALNI GOST PREDSEDNIK REPUBLIKE SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ

Постављено: 14.05.2021. г.

Извор: SBUOVoditeljka emisije “Prva tema” Marija Savić Stamenić ugostiće u petak od 22 sata na Prvoj predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa kojim će razgovarati o najaktuelnijim temama.

ПОСЕТА НАЧЕЛНИКА ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ У СУБОТИЦИ БОРИВОЈА МУЦАЉА, СЕВЕРНОБАЧКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

Постављено: 12.05.2021. г.

Извор: SBUOНачелник Полицијске управе у Суботици Боривој Муцаљ посетио је у среду 12.05.2021. године Севернобачки управни округ и том приликом је начелника СБУО Бојана Шоралова известио о актуелним безбедносним питањима, дешавањима и оперативним полицијским активностима у Севернобачком округу.

Оно што посебно радује јесте интезивна комуникација и сарадња Полицијске управе са свих 55 месних заједница у оквиру СБО.

оговорене су даље активности и сарадња.

АКТУЕЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОБАЧКОМ ОКРУГУ НА ДАН 11.05.2021. ГОДИНЕ

Постављено: 11.05.2021. г.

Извор: SBUOБрој активних случајева:
Град Суботица 222 активна случаја
Општина Бачка Топола 36 активних случајева
Општина Мали Иђош 40 активних случајева

Број вакцинисаних:
Град Суботица 27,18% (37093 датих првих доза)
Општина Бачка Топлола 27,36% (8381 датих првих доза)
Општина Мали Иђош 23,28% (2605 укупно датих првих доза)

У протекла 24 часа у Севернобачком округу забележено још 18 нових случајева заразе корона вирусом;
Град Суботица 13 особа
Општина Бачка Топола 1 особа
Општина Мали Иђош 4 особе

Информације добијене од ЗЈЗ Суботица – Центар за превенцију и контролу болести.

МАНИФЕСТАЦИЈА "ПРОЈЕКТНА НЕДЕЉА"

Постављено: 12.05.2021. г.

Извор: TV SuboticaТрадиционална манифестација у Техничкој школи Иван Сарић, која се организује од 2007. године под називом "Пројектна недеља"

Сваке године учествује преко 100 ђака, где они показују своје креативно техничко умеће.

Основни мото је - идеја, реализација и презентација!

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ, ПРИСУСТВОВАО НАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА БОЈАН ШОРАЛОВ

Постављено: 09.05.2021. г.

Извор: subotica.infoПолагањем венаца на Споменик жртвама фашизма, на Тргу жртава фашизма, и Спомен-комплексу палим црвеноармејцима, на Православном гробљу у Дудовој шуми данас је обележен Дан победе над фашизмом, 9. мај. У име грађана Суботице, локалне самоуправе и СУБНОР-а града Суботице венац на Споменик жртвама фашизма положила је делегација коју је предводио градоначелник Стеван Бакић, у име Владе Републике Србије и Севернобачког управног округа делегација коју је предводио Бојан Шоралов, начелник Округа, а у име амбасаде Русије у Београду делегација коју је предводио Станислав Лупин, други секретар амбасаде Русије.Градоначелник Бакић је, обраћајући се присутнима на комеморативном скупу код Споменика жртвама фашизма, подсетио да Град Суботица на овом месту и на Спомен-комплексу палим црвеноармејцима два пута годишње одаје почаст палим јунацима који су се борили против највећег зла у историји света  и да то чини 10. октобра, на дан када је Суботица ослобођена 1944. године и 9. маја, на дан коначне победе над фашизмом и нацизмом 1945. године.

„Заиста је прикладно да се тог знаменитог дана, од пре седамдесет и шест година, сећамо што чешће, јер је он означио долазак победе и слободе. Слободољубиви људи широм света, а пре свега народи Совјетског савеза, изборили су се уз огромне жртве да идеологија мржње и смрти буде поражена заувек. Ту највећу од свих победа славимо, а ове године обележавамо и осамдесету годишњицу почетка Другог светског рата на српском и руском простору. Они који су у априлу 1941. године убијали невине Суботичане, масовно су касније страдали од јуначке Црвене армије, безуспешно покушавајући да покоре неосвојиву Русију“, рекао је градоначелник Бакић.   Нагласио је да злочин никада не може проћи без казне.

„Тако је иста рука фелдмаршала Кајтела, која је 1941. потписала наредбу о стрељању 100 српских цивила за сваког погинулог нацистичког војника, 9. маја 1945. потписала и коначну капитулацију Хитлерове војске. Победници су се побринули да сви који су, попут овог генерала, завили наше просторе у црно, буду осуђени пред судом и кажњени“, истакао је Бакић.

Додао је да не би било правде за свет и казне за агресоре да није било борбе руског народа, који је поднео највећу жртву за све оно шта данас често узимамо здраво за готово.

„Србија и Суботица памте јунаке своје антифашистичке борбе и њихове руске саборце! Ово ће за нас бити посебан дан, док нас буде“, поручио је градоначелник Стеван Бакић.

У име Градске организације СУБНОР-а Суботица, присутнима се обратио и Максим Бакрач, председник ГО СУБНОР Суботица. Честитајући 9. мај, Дан победе над фашизмом, Бакрач је, између осталог, у име борачке организације Суботице и своје лично име изразио захвалност суботичкој локалној самоуправи на разумевању, сарадњи и доприносу успешној организацији обележавања овог историјског дана.

Венце на Споменик жртвама фашизма положиле су и делегације: Јеврејске општине Суботица, Удружења Личана „Лика“, „Центра Тито, комунисти Суботице“, Српско-руског друштва „Александар Невски“, Српско-руско-белоруског братства „Свети кнез Владимир“, Руске странке и Руског националног савета и Удружења грађана „Мини Југославија“.

Након полагања венаца на Споменик жртвама фашизма, венци су положени и на Спомен-комплекс палим црвеноармејцима на Православном гробљу у Дудовој шуми.

Обраћајући се присутнима после полагања венаца на Спомен-комплекс палим црвеноармејцима, други секретар амбасаде Русије Станислав Лупин је изразио захвалност градоначелнику Суботице Стевану Бакићу на позиву да присуствује обележавању Дана победе над фашизмом и на одржавању споменика и гробља где почивају руски борци који су пали у борби против фашизма и који су, како је рекао, раме уз раме са српским партизанима борили против овог зла.

„Драго ми је да можемо заједно, и 9. маја, и 10. октобра, да одамо пошту свим овим борцима. Верујем да ћемо то заједно чинити и у наредним годинама“, казао је Лупин.

DOM ZDRAVLJA SUBOTICA NASTAVLJA SA MOGUĆNOŠĆU VAKCINISANJA BEZ ZAKAZIVANJA I BEZ OGRANIČENJA STAROSNE DOBI.

Постављено: 09.05.2021. г.

Извор: SBUOVakcinacija će se obaviti 10.05.2021.god. od 8 do 13 časova u ambulanti Novi Žednik (Ilije Lubarde br. 4) i u ambulanti u Tavankutu (Marka Oreškovića bb).

Za ovu priliku obezbeđene su vakcine kompanije "Sinofarm" (Kineska vakcina).

ПОСЕТА НАЧЕЛНИКА, ПОТПУКОВНИКА ВОЈСКЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ СИНИШЕ РАНГЕЛОВА СЕВЕРНОБАЧКОМ УПРАВНОМ ОКРУГУ

Постављено: 07.05.2021. г.

Извор: SBUOПотпуковник Војске Републике Србије Синиша Рангелов, начелник центра Министарства одбране у Суботици посетио је у петак 07.05.2021. Севернобачки управни округ и том приликом се упознао са новим начелником Бојаном Шораловим, кога је известио о функционисању и оперативним активностима у Севернобачком округу. Договорене су даље активности и сарадња.

ВАКЦИНАЦИЈА ДАЈЕ РЕЗУЛТАТЕ!

Постављено: 07.05.2021. г.

Извор: SBUOДана 05.05.2021. године на ванредној седници штаба за ванредне ситуације општине Бачка Топола, због повољне епидемиолошке ситуације, донет је Закључак штаба за ванредне ситуације општине Бачка Топола којим се предлаже председнику општине Бачка Топола укидање ванредне ситуације, а која је проглашена на целој територији општине Бачка Топола , дана 09.12.2020. године, због погоршане епидемиолошке ситуације услед ширења заразне болести изаване вирусом Ковид-19.На основу Закључка, г-дин Адриан Сатмари је донео Одлуку о укидању ванредне ситуације на целој територији општине од дана 05.05.2021. године.

КОМПЛЕТНО ИМУНИЗОВАНО ОКО 20 ОДСТО СУБОТИЧАНА, НАСТАВЉА СЕ ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ПОЗИВА

Постављено: 06.05.2021. г.

Извор: Subotica.comТоком прошле недеље и за прва два дана ове седмице, тимови Дома здравља који су ангажовани на пунктовима за имунизацију против вируса ковид-19, ревакцинисали су 6.200 грађана, док је прву дозу неке од четири расположиве вакцине примило још 1.300 Суботичана

- До сада је подељено укупно 60.000 доза неке од четири вакцине, а укупно је ревакцинисано 27.000 грађана, што чини 21 одсто људи на нивоу града који су примили обе дозе - каже Иванка Беоковић, директорка Дома здравља Суботица.

До краја недеље у плану је ревакцинација грађана "Фајзер-Бионтек" вакцином, која ће се претежно одвијати у преподневним часовима, због чега ће централни пункт у Новој општини бити потпуно растерећен у поподневним часовима за оне који желе да се вакцинишу без претходног заказивања. Како објашњава Беоковић, сваки дан се јави око 150 Суботичана који желе да се вакцинишу без позива и то највише "Синофарм" или "Фајзер-Бионтек" вакцином, а на располагању су још и "Спутњик В" и "АстраЗенека".

- Сваки дан радимо са грађанима који се нису претходно пријавили преко "еУправе". Тренутно имамо на располагању све четири вакцине и сви који су расположени могу да се јаве на централни пункт у Новој општини од 8 до 20 часова. Ангажована су по три тима у обе смене, али смо због ревакцинација које се одвијају током преподнева, доступнији у поподневним часовима, када нема гужви ни чекања - поручује Беоковић.

ПОСЕТА НАЧЕЛНИКА СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Постављено: 29.04.2021. г.

Извор: SBUOНачелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов, посетио je у четвртак 28.04.2021. Јужнобачки управни округ где га је дочекао начелник округа Милан Новаковић. На радом састанку разговарало се о актуелним питањима као и будућој сарадњи два округа.

ИЗЈАВА НАЧЕЛНИКА СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Постављено: 29.04.2021. г.

Извор: Pannon Rtv / Közügyek - 2021.04.28.Изјава начелника Севернобачког управног округа Бојана Шоралова за панон ртв

ЈАВНИ УВИД

Постављено: 11.04.2021. г.

Извор: SBUO

Подсећамо јавност да је у току јавни увид у Нацрт просторног плана Републике Србије од 2021. до 2035. године и Извештај стратешкој процени утицаја на животну средину.

Јавни увид заинтересованима је омогућен радним данима од 7 до 15 часова, све до 5. маја 2021. године, на адреси Трг слободе 1 Суботица, канцеларија 204 Градске куће.ОДРЖАН САСТАНАК РАДНЕ ГРУПЕ ЗА СУЗБИЈАЊЕ ШИРЕЊА ВИРУСА КОВИД-19.

Постављено: 07.04.2021. г.

Извор: SBUO

Поводом попуштања епидемиолошких мера, на предлог Kризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19, дана 7. априла 2021.одржан је састанак Радне групе за сузбијање ширења вируса на територији Севернобачког округа.

Састанку који је организовао начелник СБУО Бојан Шоралов, присуствовали су:

- Секретар секретаријата за инспекцијско надзорне послове, Весна Хајнал.

- Начелник Одељења санитарне инспекције, Небојша Брцан.

- Председник општине Бачка Топола, Адриан Сатмари.

- ППредставник општине Мали Иђош, Шандор Оросзи.

- Kоординатор комуналне полиције, Слађана Новаковић.

На састанку је усаглашена заједничка сарадња, деловање и координација републичких, покрајинских и локалних инспекцијских служби са представницима локалне и општинских самоуправа, у циљу појачане контроле поштовања епидемиолошких мера на територији Севернобачког округа.

Апелујемо на привредне субјекте да се строго придржавају наредбе Министарства здравља о радном времену и просторним ограничењима током трајања заразне болести Ковид-19.

На линку: https://inspektor.gov.rs/legalsupport налази се центар Ковид-19 као подршка привреди у циљу поступања у складу са Наредбом о радном времену и другим мерама.

САСТАНАK СА ДИРЕKТОРОМ ОПШТЕ БОЛНИЦЕ СУБОТИЦА

Постављено: 06.04.2021. г.

Извор: SBUO

Kовид капацитети Опште болнице у Суботици су пренапрегнути, али се ситуација и даље држи под контролом, речено је данас на састанку директора Болнице др Слободана Пушкара и начелника Севернобачког округа Бојана Шоралова, одржаног 6. априла 2021. године.

Начелник округа апелује на грађане да се строго придржавају прописаних мера спречавања ширења вируса Kовид-19 како би сачували своје и здравље људи у окружењу, али и да би помогли здравственим радницима који у тешким условима даноноћно воде битку за здравље пацијената који су у тешком здравственом стању.

У току сутрашњег дана начелник Севернобачког округа ће одржати састанак са представницима локалних самоуправа, начелницима градске и општинских управа, као и са руководиоцима комуналних инспекција и комуналне милиције са територије Севернобачког управног округа, у циљу подизања нивоа координације и праћења рада, како би им била предочена озбиљност ситуације и указано на начин поступања када је у питању контрола спровођења наредбе Министра здравља о радном времену и просторним ограничењима за време неповољне епидемиолошке ситуације током трајања заразне болести Kовид 19.ОБАВЕШТЕЊЕ

Постављено: 02.04.2021. г.

Извор: SBUO

Предмет: Јавни увид у Нацрт просторног плана Републике Србије од 2021. до 2035. године и Извештај о стратешкој процени утицаја на животну средину

Јавни увид у Нацрт просторног плана Републике Србије од 2021. до 2035. године и Извештај о стратешкој процени утицаја на животну средину, за грађане ће бити доступан у дигиталном формату од 5. априла до 5. маја 2021. године, на интернет страницама:

- Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструцтуре https://www.mgsi.gov.rs/cir/dokumenti-list/137/180

- Севернобачког управног округа - www.severnobacki.okrug.gov.rs (рубрика Вести)

- Града Суботице, локална самоуправа - www.subotica.rs (рубрика Грађевинарство - Јавни увид)

У периоду од 6. априла до 5. маја 2021. године, уз поштовање епидемиолошких мера, биће омогућен лични увид (у аналогном и дигиталном формату) радним данима од 7 до 15 часова на адреси Трг слободе 1 Суботица, канцеларија 204.

Примедбе на Нацрт просторног плана и Извештај о стратешкој процени утицаја на животну средину физичка и правна лица могу доставити у писаној форми у току трајања јавног увида, закључно са 5. мајем 2021. године и то: локалној самоуправи у Суботици или директно Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре - Сектору за просторно планирање и урбанизам, Немањина 22-26, 11000 Београд. Примедбе могу бити, као прилог, достављене и електронском поштом на e-mail pprs@mgsi.gov.rs.Претходне три слике у оригиналној величини:

Остале слике:РАНИ ЈАВНИ УВИД ПРОСТОРНОГ ПЛАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ПРОСТОРНИ ПЛАН РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОД 2021. ДО 2035. ГОДИНЕ – Нацрт –

ИЗВЕШТАЈ О СТРАТЕШКОЈ ПРОЦЕНИ УТИЦАЈА ПРОСТОРНОГ ПЛАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОД 2021. ДО 2035. ГОДИНЕ НА ЖИВОТНУ СРЕДИНУ – Нацрт –

НАЧЕЛНИК ОКРУГА ОДРЖАО РАДНИ САСТАНАК

Постављено: 31.03.2021. г.

Извор: SBUO

Данас, 31.03.2021. године са почетком у 12,30 часова у просторијама Севернобачког управног округа одржан је  радни састанак са представницима за ванредне ситуације у Суботици који врше стручне и оперативне послове за потребе Окружног штаба за ванредне ситуације Севернобачког управног округа.НОВИ НАЧЕЛНИК СЕВЕРНОБАЧКОГ ОКРУГА ОДРЖАО УВОДНИ САСТАНАК СА ЗАПОСЛЕНИМА

Постављено: 30.03.2021. г.

Извор: SBUO

Дана 30.03.2021. године новопостављени начелник Севернобачког управног округа, Бојан Шоралов, одржао је уводни састанак са запосленима у Стручној служби Округа, на којем су утврђени конкретни циљеви и договорене смернице које се тичу даљег функционисања и несметаног рада Округа.ПОЈАЧАНА ИНСПЕКЦИЈСКА КОНТРОЛА НАРЕДНИХ ДАНА

Постављено: 25.02.2021. г.

Извор: Радио Телевизија Суботица

Због погоршања епидемиолошке ситуације у целој Србији, али и све већег кршења мера, посебно у угоститељским објектима, наредних дана инспекцијаска контрола на терену биће појачана и то кроз акције уз укључивање свих 12 инпекцијски служби у којима учествују и припадници полиције, најављено је на састанку Радне групе за инпекцијски надзор Владе Србије који је одржан у просторијама Севернобачког управног округа. Како је истакао др Горан Стаменковић, руководилац Радне групе и помоћник министра здравља, он очекује да ће се кроз интензивнију контролу утицати на смањење броја оболелих од ковида-19.Како је навео начелник Севернобачког управног округа, Драги Вучковић, у округу је од почетка новембра спроведено више од 6000 надзора, од чега је изречено укупно 16 мера. Међутим, како Вучковић истиче, иако је релативно мали број оних који се нису придржавали мера, забрињава што је већина изречена у последње време, због чега ће се, као и за време празника, појачати надзор.

Од 1. новембра све до данас у Србији је обављено више од 300.000 инспекцијских надзора у вези са поштовањем мера ради спречавања ширења вируса ковид-19, док су инспектори изрекли казне у висини од око сто милиона динара.

У НОВОЈ ОПШТИНИ ПОЧЕЛА МАСОВНА ВАКЦИНАЦИЈА ГРАЂАНА

Постављено: 21.01.2021. г.

Извор: Subotica.com

Пункт за масовну имунизацију грађана почео је данас са радом у Новој општини, а до десет ујутру вакцину је примило више од 80 Суботичана. Пункт у Новој општини радиће сваког дана од 8 до 18 часова.Суботица располаже са 2.100 доза кинеске вакцине „Синофарм“, а за данас је за вакцинацију  пријављено 432 грађана. По речима др Иванке Беоковоћ, директорке Дома здравља, ноћас је стигло нових 2100 доза и радује прилично велики одзив грађана.

- У амбуланти у Пешчари јуче је било пријављено 215, а вакцинисано је 235 људи.  Сада је грађанима доступан овај изузетно услован простор за вакцинацију, грађани се јављају у утврђеном списку, сви стрпљиво чекају – истиче др Беоковић. - Долазе и они који нису пријављени, трудимо се да испоштујемо и њих, мада мало ремете цео посао те их молимо да, уколико немају или не могу да сачекају свој термин дођу после 15 часова. Позиве шаље еУправа и то је популација старија од 75 година, има и млађих али они су вероватно ти који нису били на списку.Вакцинацију грађана врше три екипе лекара и медицинског особља. Како паралелно са имунизацијом становништва још увек траје борба са ковидом и у респираторним амбулантама још увек има око стотину пацијената дневно, прилично је захтевно организовати цео посао. 

- Велики број тимова лекара и сестара је укључено. Трудимо се да у осталом делу Дома здравља све функционише, да пацијенти са другим здравственим тегобама не трпе. Са друге стране, још увек имамо лекаре и сестре који су на боловању или у изолацији. Није лако, али организујемо се – додаје докторка. – Ово је сада приоритет. Само је вакцинација лек и радујемо се да су људи схватили да нам је једини спас у вакцини. Пре него што приме вакцину, грађани попуне формулар и медицинским радницима наведу болести које имају, на шта су алергични, које лекове узимају...

- Пацијентима се узима детаљна анамнеза о алергијама и акутним стањима, подаци о хроничној терапији и обољењима. Јако битан податак је о ранијој вакцинацији против грипа, да ли пацијент прележао ковид. После добијања вакцине пацијент проведе 20 минута на опсервацији и до сада нисмо имали нежељених реакција – предочава др Верица Дроњак.

БАКИЋ: СВЕ ФУНКЦИОНИШЕ КАКО ТРЕБА

Пункт је током преподнева обишао градоначелник Стеван Бакић и том приликом изјавио да је циљ формирања пункта да се на организован начин, уз поштовање свих мера заштите од инфекције и принципа безбедне имунизационе праксе, вакцинише што већи број особа за што краће време.- Циљ мог обиласка пункта за масовну имунизацију био је да се уверим да ли, у организационом смислу, све функционише како треба и да ли има неких нежељених појава, у здравственом смислу. Све функционише беспрекорно, задовољан сам затеченим стањем. До овог момента за вакцинацију се укупно пријавило 8.134 лица, а вакцинисано је њих 1.016. За данашњи дан предвиђена је вакцинација 432 особе - рекао је Бакић. - Апелујем на грађане Суботице да се пријављују у што већем броју, да се овај  процес имунизације што пре спроведе. То је јако битно за стицање имунитета целог нашег друштва, како бисмо што пре кренули у опоравак и развој привреде, економије и да, како град Суботица тако и држава Србија, крене напред у још једну победу.

Вакцинација у амбуланти "Пешчара" за све који су добили позив биће  још данас до 15 часова.

НОВА ОПШТИНА ПУНКТ ЗА МАСОВНУ ИМУНИЗАЦИЈУ ПРОТИВ КОВИДА-19

Постављено: 19.01.2021. г.

Извор: Subotica.com

Зграда Нове општине биће спремна да у четвртак почне да ради као пункт за масовну имунизацију грађана Суботице против вируса ковид-19, рекао је данас градоначелник Стеван Бакић током укључења на седницу Кризног штаба.Како је објаснио градоначелник, одмах по добијању инструкција за отварање пункта за масовну имунизацију, Градска управа је одредила зграду Нове општине, која се налази у центру Суботице, због њене препознатљивости и доступности грађанима, као и приступачности особама са инвалидитетом.

- Приступило се припремању пункта, обележавању да буде јасно препознатљив као пункт за имунизацију, као и опремању са свом неопходном инфраструктуром и опремом. Обезбеђено је стабилно напајање струјом и интернет везом, прибављења је и монтирана сва потребна рачунарска опрема, простор је опремљен неопходним расхладним уређајима за чување вакцина и медицинског материјала. Врши се комплетна дезинфекција простора и она ће се редовно вршити када пункт крене са радом - рекао је Бакић на седници Кризног штаба.По његовим речима, пункт у Новој општини биће спреман за рад у четвртак, а биће ангажована три медицинска тима која ће радити у две смене, од 8 до 18 часова, са по два тима у резерви.

- До тада ће радити привремени пункт у здравственој амбуланти Пешчара у Шабачкој улици 19, 20. и 21. јануара од 8 до 15 часова - рекао је Бакић, додајући да је до сада 580 Суботичана примило "Фајзер-Бионтек" вакцину по приоритету и важећим протоколима. - Од тога је 224 запослених у Општој болници Суботица и Дому здравља Суботица, 319 запослених и корисника услуга у установама социјалне заштите и 37 грађана старијих од 75 година који су се пријавили преко портала еУправеКако је додао градоначелник, Дом здравља Суботица очекује испоруку још 305 "Фајзер-Бионтек" вакцина, које су намењење здравственим радницима, штићеницима геронтолошких и домова за стара лица.

НА ТЕРИТОРИЈИ СЕВЕРНОБАЧКОГ ОКРУГА ПРИВРЕДНИЦИ ПОШТУЈУ МЕРЕ

Постављено: 15.12.2020. г.

Извор: РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈА СУБОТИЦА

СУБОТИЦА -

Привредници на територији Севернобачког округа поштују све прописане епидемиолошке мере заштите, показује више од две хиљаде контрола разних инспекција у последње време. Ситуација на територији овог округа је и даље неповољна, а како током празника не би постала и катастрофална, надлежни позивају грађане да празнике обележе тако што се неће посећивати и позивају их да то схвате као искушење овог времена.

Захваљујући новим овлашћењима, све расположиве инспекције и комунална милиција на територији земље, па тако и у Севернобачком округу, поред редовних активности, контролишу и поштовање епидемиолошких мера у току својих надзора. У последњих месец дана на територији Суботице, Бачке Тополе и Малог Иђоша инспектори у више од две хиљаде контрола нису имали разлога за прекршајне пријаве, што говори о одговорности привредних субјекатаРТВ

“За све три локалне самоуправе у округу могу рећи да се заиста поштују мере, у оним тренуцима када су они извршили надзор. Било је казнених одреби и за угоститељска и за трговинска предузећа, али то је период до доношења нових одредби Закона о заразним болестима, тако да након тога је видљиво да се привредници придржавају мера и да воде рачуна о мерама”, оценио је за РТВ начелник Севернобачког округа Драги Вучковић.

Са више од три хиљаде активних случајева на територији овог округа, епидемиолошка ситуација је и даље неповољна, са ванредном ситуацијом о све три општине региона. Како из неповољне не би прешла у катастрофалну током предстојећих празника, надлежни позивају на стриктно придржавање мера.

"Мислим да се солидарност на делу сада показује тако што ту емоцију поштовања и љубави према ближњима исказујемо на начин да не морамо баш неминовно да се сусрећемо, да на онај уобичајени начин прослављамо те празнике и да је то део искушења овог нашег времена. И на свима нама је да то искушење савладамо на начин да поштујући другог, поштујемо и себе. Истовремено, да поштујући своју бригу о здрављу, утичем да се поштује и брига за здравље других људи око мене”, поручио је Вучковић.

Организованог дочека нове године у општинама региона неће бити. Уместо за прославу, у Суботици су новац планиран за то усмерили за лечење болесне деце.

СЕДАМ ПРЕКРШАЈНИХ ПОСТУПАКА ЗБОГ НЕПОШТОВАЊА МЕРА

Постављено: 04.12.2020. г.

Извор: РАДИО ТЕЛЕВИЗИЈА СУБОТИЦА / Маријана Толимир | 4. децембар 2020. | 13:36 | ДруштвоИнспекције су на терену и у току је појачан надзор над применом противпандемијских мера у Севернобачком управном округу. За нешто више од месец дана откад је измењен Закон о заштити становништва од заразних болести, којим су овлашћења проширена на све испекције, спроведено је укупно 1283 контрола, док је против седам привредних субјеката покренут поступак пред Прекршајним судом, од чега је један решен казном од 50.000 динара, осталих шест су у току. Примену мера и надзор начелник Севернобачког управног округа, Драги Вучковић, оцењује као добру, јер ови подаци показују да се велика већина придржава свега што је прописала Влада.

Оно чиме не можемо да будемо задовољни, то је број новоинфицираних вирусом ковид-19, који је у округу од јуче до данас порастао за 164 нова случаја, и у овом моменту је број активних 2009, истиче Вучковић.

Из Севернобачког управног округа апелују на грађане да се и даље понашају одговорно и тиме сачувају своје и здравље најближих.

ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА СТРАДАЛИМ МЛАДИМ СУБОТИЧАНИМА

Постављено: 18.11.2020. г.

Извор: Subotica.com

Полагањем венаца код споменика „Балада вешаних“ обележена је 79. годишњица страдања 15 суботичких родољуба. Трагичног 18. новембра 1941. године фашисти су пред преким судом, осудили на смрт и погубили вешањем младиће и једну девојку који су пружали отпор идеологији нацизма и фашизма.име грађана Суботице, локалне самоуправе и Градског одбора СУБНОР-а, венац су положили члан Градског већа Илија Ђукановић, заменик председник Скупштине града Небојша Црногорац и секретар СУБНОР-а Никола Ивошевић, а у име Владе Републике Србије и Севернобачког управног округа начелник Округа Драги Вучковић.

- Овај датум је можда добија више на значају него раније, јер смо сведоци напора прекрајања историје и изокренутих вредности. Република Србија и Град Суботица ће увек одавати почаст и неговати културу сећања на оне који су свесно желелели да живе у слободи и супроставили се онима који угњетавају слободу и развој сваког појединца без обзира на нацију, веру, пол... – поручио је Драги Вучковић. - Драго ми је што млади сваке године одају почаст овим невиним жртвама, али исто тако је значајно да, када пролазе поред овог спомен обележја, да помисле у данашњем времену како је могуће да неко ко жели људске ствари мора да положи живот за њих. Ово су били млади, шкловани људи, носиоци развитка заједнице, чији су животи у једном дану пресечени и огрешићемо се ако једног дана престајемо да их се сећамо.На спомен плочи налазе се имена страдалих, међу којима су др Адолф Сингер, Отмар Мајер, који су својим делом и жртвом заслужили и улице у нашем граду.

- То су били млади људи, лекари, међу њима је била и једна девојка. Ми никада нећемо заборавити све њих, сећањем на њих желимо да покажемо колико је важна љубав, слога, да смо ми једна мултинационална средина у којој се негује пријатељство, да не дозволимо да се поново јављају авети нацизма и фашизма– истиче Никола Ивошевић.

Као и сваке године, ученици Политехничке школе положили су петнаест црвених ружа у знак сећања на петнаест невино страдалих Суботичана.ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ ЈУНАЦИМА ИЗ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА

Постављено: 13.11.2020. г.

Извор: Subotica.com

Поводом 13. новембра 1918. године, када је српска војска ушла у Суботицу и донела вести о победи у Великом рату и дугоочекиваној слободи, данас су положени венци на спомен плочу на Железничкој станици и споменик „Јунацима палим за ослобођење и уједињење“ на Пушкиновом тргу.Тачно у 10 часова и 15 минута српска војска предвођена потпуковником Антом Живуловићем и мајором Михајлом Бодијем возом је стигла у Суботицу.

- Српска ослободилачка војска је дочекана од стране српског, буњевачког и свих словенских народа. Кажу да је то био незапамћен дочек. Овај датум је веома важан у нашој историји и сваке године је све значајније да га обележавамо – наглашава Милан Вукелић, председник Удружења бораца 1912-1918, њихових потомака и поштовалаца.

Један од потомака славних српских добровољаца је и Драгутин Лукић, чији је деда Обрад Лукић учествовао у ослобођењу Србије.

- Деду је Први светски рат затекао у родном месту код Босанског Петровца, где га је аустријска војска га је мобилисала и послала на руски фронт где се он заједно са већином Срба преда Русима, јер није хтео даq се бори против њих. Када су се створиле могућности, пријавио се у Српску добровољачку дивизију а то је учинио са своја два рођена брата. Били су припадници Друге српске добровољачке бригаде која је преко Сибира, Владивостока, Црвеног мора и Индијског океана стигла у Солун – поноси се Лукић. – Били су у Другој српској армији, под командом Степе Степановића, која је и пробила фронт у Солуну. Ишли су потом ка Црној Гори, Босни, западним крајевима Србије и док нису ослободили све крајеве наше земље нису стали.  Сви ти људи су неправедно заборављени.

Код Споменика јунацима палим за ослобођење и уједињење 1912-1918. за пале борце парастос су служили архијерејски намесник суботички, протопрезвитер Душан Ђукић, и отац Гордан Увалић, парох александровачки. Историјски час одржао је члан Удружења ратних добровољаца 1912-1918. године и њихових потомака и поштовалаца, подружнице из Бајмока, Драгутин Лукић.Венце на споменик на Пушкиновом тргу положили су и представници: Српског културног центра „Свети Сава“ и Буњевачког културног центра; Кола српских сестара; Удружења Срба града Суботице „Арсеније Чарнојевић“; Удружења ратних добровољаца 1912-1918. године и њихових потомака и поштовалаца „Краљ Петар Први“ – подружница Суботица, Соколац и „Рата“ Бајмок; Савеза српских удружења Севернобачког управног округа и Завичајног удружења „Банија“Синоћ је у Дечјем позоришту одржана свечана академија „Браћа увек и увик заједно“. Због актуелне епидемијске ситуације свечаност  која традиционално подсећа на заједничке тежње Срба и Буњеваца за уједињењем одржана је знатно мање посетилаца него што је уобичајено. Више о овом дешавању у повезаној вести.

ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА ЖРТВАМА ИЗ 1944. И 1945. ГОДИНЕ

Постављено: 02.11.2020. г.

Извор: Subotica.com

Испред спомен комплекса „Птица сломљених крила“ на Сенћанском гробљу данас је одржана комеморација невиним жртвама, страдалим 1944. и 1945. године.По подацима Комеморативног одбора пре 76 година страдало је 1067 невиних жртава из Суботице и 19 околних насеља. То је за 50 људи више него што је ово тело утврдило на прошлогодишњем помену. Били су то жене, деца, младићи, старци... Њихова тела су покопана у рововима и рупама некадашње циглане Мачковић поред Сенћанског гробља. Њихове кости и даље почивају у масовној гробници коју називамо „парцела 44“.

Мађари деценијама, речено је на комеморацији, нису говорили о крвавој јесени 1944. године а несрећне и ожигосане породице су скривале сећање на погубљене најмилије и нису имале место где да им упале свећу и одају пошту.

Од 1990. године место сећања на страдале жртве је „парцела 44“ где се налазик споменик „Птица сломљених крила“ и табла са именима жртава.На овом месту се сећамо невиних жртава из 1944. и 1945. године, који су због идеолошког прогона и националне припадности постали жртве. Наш је задатак да ихне заборавимо, они немају свој гроб и зато их се сећамо на овом месту на Дан мртвих – рекао је председник Скупштине града Суботице Балинт Пастор. – Задатак политичара је да учине све у интересу историјског помирења и у последњих десетак година направљени су крупни кораци ка томе. Формирана је мешовита, међуакадемијска група Србије и Мађарске, која је утврдила велики број невиних жртава. Потом су председници република Србије и Мађарске положили венце на споменике невиним српским и мађарским жртвама у Чуругу, а 2014. године,  после седам деценија, Влада Србије ставила је ван снаге одлуке о колективној одговорности мађарске заједнице, а исте године невиним жрвама  на овом месту поклонио се Александар Вучић, тада председник Владе Србије. Наш задатак је да истражимо та дешавања, да се ти људи не забораве, као и да се никад не деси да било ко води политику чији су резултат масовне гробнице.

Венце су положили Балинт Пастор, председник Скупштине града, Драги Вучковић, начелник Севернобачког управног округа, Иштван Пастор председник Скупштине Војводине, представници конзулата Мађарске и Хрватске, националних савета, политичких партија...

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О КОРИШЋЕЊУ СРЕДСТАВА ИЗ БУЏЕТСКОГ ФОНДА ЗА ПРОГРАМ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

Постављено: 18.03.2020. г.

Извор: Subotica.rs

Градоначелници Суботице и Сомбора, те председници општина Ада, Сента и Кањижа данас су, у просторијама Севернобачког управног округа, закључили уговоре са Министарством државне управе и локалне самоуправе о коришћењу средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе. Градоначелник Богдан Лабан потписао је уговор о додели средстава у висини од 3,6 милиона динара за реализацију пројекта „Противградна одбрана - набавка ракета“, чија укупна финансијска вредност износи 4 милиона динара.Државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе, Зоран Касаловић, рекао је да је министар Бранко Ружић, уважавајући ванредно стање у нашој земљи и оно што је у овом тренутку најважније – да сачувамо здравље свих грађана, донео одлуку да се уговори о одобреним и додељеним средствима на конкурсу за средства за програме локалне самоуправе већ током марта потпишу са локалним самоуправама, али без свечаних скупова.

- Из Министарства смо кренули ка градовима и општинама. Зато ћу данас, у Суботици, а након тога у Новом Саду и Зрењанину, заједно са председницима општина и градоначелницима из АП Војводине доделити уговоре, потписати и на тај начин створити услове да реализујемо та средства - истакао је Касаловић.

По његовим речима, буџетски фонд ресорног Министарства за програме локалних самоуправа располагао је ове године са 520 милиона динара.

- Имали смо четири циља. Први, најатрактивнији, у износу од 364 милиона динара, односио се на пројекате значајне за локалне самоуправе, за запошљавање и друге програме који поспешују живот и рад у градовима и општинама. Други је увођење е-управе и савремене информационе технологије, за шта је опредељено 52 милиона динара, а трећи, подржан са 46,8 милиона динара, за спортске, културне и туристичке манифестације. За четврти циљ, а то је превентивно деловање и смањење ризика у одређеним непогодама, такође је обезбеђено 46,8 милиона динара. Ове године смо имали и још један предлог, годишњу награду која је била у износу од 10,6 милиона динара за добру праксу у општинама и градовима. Мислим да ће она постати традиционална како би поспешили неки такмичарски дух и вредновали најбоље пројекте у општинама и градовима - нагласио је Касаловић.

ОДРЖАНА ВАНРЕДНА СЕДНИЦА ОКРУЖНОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Постављено: 06.03.2020 . г.

Извор: Subotica.comДанас, тачно у подне, одржана је ванредна седница Окружног штаба за ванредне ситуације са једном тачком дневног реда - Управљање ситуацијом у случају потврђене појаве вируса ЦОВТД 19 у Суботици, на територији севернобачког управног округа у складу са предвиђеним процедурама рада штаба.

Како је наведено у саопштењу, чланови штаба упознати су са актуелном епидемиолошком ситуацијом као и свим неопходним мерама здравственог надзора које су спроведене од наддежних и овлашћених здравствених установа.Утврђено је да је ситуација на нивоу Севернобачког округа у целости под контролом, као и да не постоји потреба за увођење било каквих ванредних мера поступања.

Испоштовани су предвиђени протоколи и алгоритми прописани од стране Министарства здравља и Светске Здравствене Организадије, савесно и посвећено од стране лекара и медицинског особља, који су на време спровели све превентивне мере, постављање сумње на инфекцију, изолације пацијента и даљег поступања са контактима, у циљу спречавања даљег ширења инфекције.

Окружни штаб за ванредне ситуације поступаће искључиво у складу са законском процедуром и мерама које ће предузимати Министарство здравља Србије и Владе Републике Србије.