ДАНАШЊА ИЗЈАВА НАЧЕЛНИКА СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА БОЈАНА ШОРАЛОВА

Јутрос је настављена опсервација терена на простору суботичке шуме, где су након акције муп – ударне групе, дислоцирани ( премештени) затечени миграната у пц суботица и адашевци а након тога комуналне службе уклониле су остатак неформалног кампа, који су ирегуларни мигранти у више наврата подизали на истом подручју.
Непредвиђене миграције кроз суботичку шуму, пратиће се на дневном нивоу, пре свега како би се спречило формирање нових камп места али и осигурала безбедност људи који учествују у уклањању отпада.
Подсећам, активности уклањања отпада, ирегуларних кампова на простору суботичке шуме започети су 30. Децембра 2022. Године и трајаће све док ситуацију на том простору не доведемо у ред, као што смо учинили са околином прихватног центра, где се спроводи контрола и притисак на дневном нивоу а у случају постављања нових шатора одмах се уклањају а лица спроводе у центар.

Желим још једном да се захвалим грађанима који редовно пријављују све спорне ситуације и на тај начин помажу решавању проблема.

kamp