МИНИСТАР УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА БРАТИСЛАВ ГАШИЋ У РАЗГОВОРУ СА ГРАЂАНИМА МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ МАКОВА СЕДМИЦА

Да је држава увек уз грађане, да се не бежи од проблема, који дефакто није производ Србије, доказује и друга трибина, разговори са грађанима на Маковој седмици организовани у року од само три недеље. Јучерашња посета министра Гашића потврда је свега што смо причали у претходном периоду, а то је пуна подршка министра и Министарства унутрашњих послова у решавању проблема миграције на простору Суботице.
Свако је без устручавања имао прилику да разговара са министаром.
„Министар унутрашњих послова Братислав Гашић истакао је у разговору са грађанима месне заједнице Макова седмица да је полиција у последња три месеца из Макове шуме дислоцирала 6.278 ирегуларних миграната.
„Од краја фебруара до почетка јуна ове године, само на овом подручју, поступано је према 7.341 ирегуларном мигранту, а поднето је 229 кривичних и 746 прекршајних пријава. Током ова три месеца дислоцирано је у прихватне центре 6.287 ирегуларних миграната. Обављена је контрола 44 објекта смештаја и одузето 39 комада ватреног оружја“, прецизирао је министар Гашић.
Нагласио је да је полиција у том периоду привремено, до окончања судског поступка, одузела 41 путничко возило од особа које су се бавиле илегалним превозом миграната.
Грађани који су министру изнели проблеме са којима се сусрећу у својој месној заједници, затражили су подршку и решење проблема, али су и похвалили присуство полиције.
Министар је указао да је на овом подручју само током три месеца активно присутно више од 1.400 припадника МУП, као и да је на граници са Мађарском присутно 75 припадника Фронтекса.
Министар Гашић је нагласио да је безбедност грађана Србије на првом месту, да полиција спроводи сталне акције и да је константно присутна, али да је проблем у томе што се мигранти из прихватних центара враћају на локације према граници.
Гашић је позвао грађане да сарађују са полицијом и да нађу заједничко решење проблема, да наставе хуман приступ који наша земља има према мигрантима, али и указао да су део овог проблема и наши грађани који издавањем салаша, превозом, снабдевањем оружјем помажу мигрантима у намери илегалног преласка и угрожавања безбедности наших грађана.
Истакао је да полиција спроводи сталне акције, хапси кријумчаре, те да је недавно ухапшена особа која им је продавала оружје.
Гашић је указао да је број ирегуларних миграната значајно мањи и да их је на граници са Мађарском, у односу на прошлу годину, мање за 44,8 одсто.“
Улажу се огромни, свакодневни напори свих државних органа и институција како би последице миграције кроз Европу биле што мање за нашу земљу.
Фото: subotica.com