ИНЦИДЕНТ НА ПРОСТОРУ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ХАЈДУКОВО

Нажалост, догодио се још један инцидент на простору Месне заједнице Хајдуково, на салашу испред породичне куће, где су бачене три ручне бомбе, синоћ око 21:30х, од којих су две експлодирале, док је трећа остала неактивирана, а коју су специјалне јединице и деминери, данас око 16х успешно уклонили. На лице места изашли су начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов и начелник ПУ Суботица Игор Велимировић, заједно са припадницима полиције ПУ Суботица. Важно је напоменути да у овом инциденту није било повређених. Истрага је у току.
Чињеница је да су у претходним данима сви расположиви кадрови ПУ Суботица били ангажовани на терену, спровођење акција се одвијало непрекидно 0/24.
Сарадња ПУ Суботица, Севернобачког управног округа и Локалне самоуправе је на високом нивоу, те се заједнички трудимо да решавамо проблеме везане за миграције кроз наш округ и Суботицу.
Начелник Севернобачког управног округа Бојан Шоралов, иако су нам у виду појачања стигле додатне јединице из ПУ Сомбор и Нови Сад, и даље инсистирати да Министарство унутрашњих послова пошаље додатно појачање, специјалну јединицу – оперативну групу, која ће свакодневно бити присутна на нашем подручју и помагати ПУ у решавању мигрантске кризе.
Неопходна је и озбиљнија реакција полицијских управа на југу Србије, како би се растеретио притисак на Суботицу.
Фокус је и даље на пресецању активности кријумчара, њиховом хапшењу, контроли услуге такси превоза и контроли свих угоститељских објеката која пружају услугу преноћишта.
Апелујемо на грађане да ништа не предузимају на своју руку, самоорганизовањем, већ да кроз пријаве наставе сарадњу са ПУ и округом.