СУБОТИЦА БЕЗ ИРЕГУЛАРНИХ МИГРАНАТА. ПРИХВАТНИ ЦЕНТАР БЕЗ КОРИСНИКА.

Севернобачки управни округ, у последња три месеца, непрекидно врши ванредне инспекцијске контроле смештајних објеката, односно услуге боравишта/преноћишта на територији нашег града, с посебном пажњом на контролу физичких лица које врше услугу издавања смештаја „стан на дан“, соба или апартмана. Од 1. августа 2023. године до данас је сарадњом туристичке, пореске и инспекције рада и ПУ Суботица спроведено 147 надзора, где су у 32 објекта уочене неправилности у раду и за које су поднете прекршајне пријаве. Током надзорних радњи пронађена су 128 страна држављана без докумената, док је више лица ухапшено под сумњом директног учествовања или помагања у кријумчарским радњама и трговини људима.

Руководство државе Србије, на челу са председником Александром Вучићем, је након последњег оружаног сукоба група ирегуларних миграната у близини насеља Хоргош, одлучно и организовано реаговало на брутално кршење закона Републике Србије и угрожавања безбедности нашег становништва од стране илегалних миграната на простору Севернобачког округа. У претходних девет дана сведочимо свакодневном, двадесетчетворочасовном, патролирању специјални јединица МУП-а Србије Суботицом, а понајвише на простору Суботичке шуме. За резултат имамо хапшење кријумчара, дислокацију свих миграната са простора града, као и то да је Прихватни центар за мигранте у Суботици пети дан заредом потпуно празан, тачније без корисника. Тиме је, и делима, упућена јасна порука „да је Суботица за ирегуларне мигранте забрањен град!“.
Наставићемо, као и до сада, да инсистирамо на константном присуству специјалних јединица МУП-а Србије, јер то обезбеђује потпуну сигурност за наше грађане. Истовремено, континуирано ћемо спроводити безрезервну и темељну контролу свих смештајних објеката на територији Суботице који пружају услугу боравишта/преноћишта, било да су регистровани као правна или физичка лица.