ИЗЈАВА НАЧЕЛНИКА СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА БОЈАНА ШОРАЛОВА, У ВЕЗИ СУКОБА ДВЕ ГРУПЕ МИГРАНАТА КОЈА СЕ ДОГОДИЛА ДАНАС НА ПРОСТОРУ МЗ МАКОВА СЕДМИЦА

Изјава начелника Севернобачког управног округа Бојана Шоралова, у вези сукоба две групе миграната која се догодила данас на простору МЗ Макова Седмица.
„Вечерас је брзом интервенцијом суботичке полиције и Жандармерије спречена додатна ескалација две групе миграната, које су се сукобиле на простору МЗ Макова Седмица. Једна особа, страни држављанин, је повређена (незванично) у питању је повреда ноге из ватреног оружја.
Од јула месеца ове године па све до данас, службе безбедности 24/7 покривају и контролишу читатав простор Суботице, посебно делове насељених места која се налазе уз саму Суботичку шуму. На првом месту је заштита грађана Суботице, и биће тако све док се мигрантска ситуација на овим просторима потпуно не промени.
Поновио сам више пута да нам свакодневно пристижу нове групе миграната које су предмет безбедносних провера и легитимисања. Сваки ирегуларни страни држављанин одводи се у прихватни центар.
Ситуација није лака али захваљујући мрежи институција које смо повезали, држаћемо је под контролом са посебном пажњом на очување безбедности свих наших грађана али и свих легалних миграната који преко наше земље покушавају да дођу до земаља ЕУ.
Србија поштује људска права, разуме муку људи који мигрирају из својих држава али никада неће дозволити да се угрози безбедност наших грађана.
Понављам, жандармерија остаје у Суботици. Севернобачки управни округ, захтеваће слање доданих снага безбедности.
Молим све суграђане, да не наседају на било какве позиве да се самоорганизују и обрачунацају са мигрантима – страним држављанима.
„Ужасавају ме политички душебрижници који једва дочекају било какву ескалацију да би ућарили неки политички поен.“

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *