ИЗЈАВА НАЧЕЛНИКА СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА БОЈАНА ШОРАЛОВА

Након Суботице, спроведене су још две велике акције МУП на простору Хоргоша и Сомбора. У та два места укупно је дислоциран (премештен) 141 ирегуларни мигрант. Пронађена је већа количина муниције, маскирне опреме и две аутоматске пушке.
Ово су за Суботицу веома значајне информације, с обзиром да се налазимо у истом граничном појасу, укупне дужине 147 километара, што представља веома велики безбедносни изазов.
Наставиће се са редовним контролама кретања и боравка миграната како би се очувала безбедност и сигурност свих грађана, као и легалних миграната који поштују законе РС.
Још једном понављам, током свих активности сузбијања илегалних миграција максимално се поштују људска права, међутим свака особа треба да буде свесна да ће за своје противзаконите поступке наићи на нулту толеранцију, негостопримство и да ће сносити правну одговорност.
Тренутно не желим детаљно да коментаришим „политичке“ поруке,махинације и малверзације актера бившег режима који би без изборног процеса да се домогну власти. За било какву промену власти или кадрова, мораћете на изборе.
Сваки разуман човек је против насиља и бори се против насиља. Као грађанин Суботице разумем бригу, поготово оних људи који живе на периферији града.
За све њих, моја врата су увек отворена, разговор је један од легитимних и најбољих начина решавања проблема.
Хвала свима, за сваку пријаву илегалних радњи, то нам у многоме помаже.