НАСТАВЉА СЕ ИНТЕНЗИВНА АКЦИЈА КОНТРОЛА КРЕТАЊА ИРЕГУЛАРНИХ МИГРАНАТА КРОЗ СУБОТИЦУ.

На иницијативу начелника Севернобачког управног округа Бојана Шоралова и заједничком акцијом ПУ Суботица, Безбедносно информативне агенције и инспекцијских служби, наставља се интензивна акција контрола кретања ирегуларних миграната кроз Суботицу. Као и контрола објеката која пружају услуге смештаја (преноћиште).
Затворена је позната Вила на Палићу, која није испуњавала законске прописе за рад, а у којој су била смештена лица (ирегуларни мигранти). За које се сумња да су извршили кривично дело- недозвољени прелазак преко државне границе и кријумчарење људи.
Предмет контроле, хапшења и даљег транспорта са територије Севернобачког округа, су сви страни држављани који су илегално ушли у Републику Србију.
Ускоро почиње нова школска година, посебно ПОЈАЧАНЕ контроле биће у близини свих школских објеката. Циљ заједничке активности институција, јесте поштовање закона како би се осигурала безбедност свих грађана. Као и успостављање нормалних услова живота миграната у Центрима.
У Суботици разбијен је већи број кријумчарских банди. Самим тим послате су јасне поруке свима који крше законе Републике Србије.
Тренутно у Суботицу пристиже око 70% регуларних миграната (који су легално ушли у Србију или су одмах по уласку у нашу земљу регулисали правни статус изражавањем намере да затраже азил) и око 30% ирегуларних миграната (који су илегално ушли у Србију, они или не поседују никакав документ или нису затражили азил).
Сваки Ирегуларни мигрант или особа која им помаже у „слободном кретању“ биће лишена слободе, што значи да ће сваки такав мигрант бити спроведен до Центра, а кријумчар у притвор.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *