САОПШТЕЊЕ НАЧЕЛНИКА СЕВЕРНОБАЧКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА БОЈАНА ШОРАЛОВА

„Скуп интезивних оперативних активности, потпуно је променило слику и олакшало функционисање Прихватног центра у Суботици. Живот у центру одвија се у хуманим условима, логистички у складу са пројектованим параметрима. Број корисника је сведен на број кревета унутар центра.
Додатни напори су уложени у формирање брисаног простора око ПЦ, где је највећи проблем стварала раширена трска на простору око реципијента (место где се пречишћена канализациона вода испушта) и првог сектора Палићког језера. Радове кошење трске урадило је Водопривредно привредно друштво Дунав- Тиса Дунав Северна Бачка.
Илегални кампови су, у три фазе, уклоњени а лица премештена у Прихватне центре на југ Србије.
Сав комунални отпад, створен током илегалног коришћења неведоног простора, али и онај раније створен, затечен, уклоњен је уз помоћ ЈКП „Чистоћа и Зеленило“ и већег броја миграната (добровољаца) који бораве у центру а који су били спремни да помогну у чишћењу терена.
Спроводи се свакодневна контрола терена око ПЦ и језера, која је поприлично олакшана након формирања брисаног простора.
Завршена је реконструкција пута до Прихватног центра. У току су радови на побољшању електричне и комуналне инфраструктуре.
Пре месец дана кренуло се са интезивнијом контролом и кажњавањем такси возила, односно возача, који су више пута опоменути да простор око Прихватног центра не могу користити као такси стајалишта.
Ударна оперативна група у садејству са ПУ Суботица и Комесаријатом за избеглице и миграције, спроводи искључиво дислокације, хуманог пресељења, ирегуларних миграната у прихватне центре ван Суботице.
Ситуација је под контролом али нема простора за опуштања. Настављамо са заједничким институционалним радом у циљу очувања јавног реда и мира, поштовања закона, заштите људских права али и заштите свих наших и страних држављана.
Према прекшиоцима закона предузимају се законом предвиђене мере и радње.“

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *